tisdag 29 januari 2008 | Skriven av:

Har varit på Fairtrade City styrgrupp i Lund. Intresset är stort, många enskilda individer brinner för frågan. Nuvarande majoritet i Lunds kommun är inte riktigt lika engagerade. Miljöpartiet skrev en motion, tillsammans med (s) och (v), som i princip avslogs. Vad motionen ville var att kommunen skulle börja jobba med att ställa krav även när kommunen köper textilier.

England har kommit mycket längre än Sverige. Där finns det ca 350 Fairtrade Cities. I Sverige finns det 5.

Utbudet av rättvisemärkta varor ökar i butikerna.
Ska det bli något av det behövs att vi konsumenter köper och efterfrågar rättvisemärkta varor. Komunen är en stor inköpare och kan givetvis påverka och gå före.

Märkligt är t.ex. rättvisemärkta bananer inte har slagit ut vanliga besprutade bananer. Problemet är inte bara besprutningen utan även att de som jobbar på plantagen inte får så mycket av vinsten.

Go Fair Trade!

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>