Inlägg den 12 januari 2008

lör
12
jan
2008
lördag, 12 januari, 2008 | Skriven av:

Regeringen avskaffade fastighetsskatten fr o m 1 januari 2008 och införde istället en avgift plus lite annat smått och gott.
Alla skulle tjäna på denna reform. Ingen skulle behöva betala mer.
Hur skulle det kunna vara så att alla blir vinnare?

Vad är vitsen med att byta skatt till en avgift?
Jo höginkomstagare tjänar på det.

Ju mer tiden går ser man vem som blev vinnare och vem som blev förlorare.

De med höga taxeringsvärden blev vinnare och de med lågt taxeringsvärde blev förlorare.

Regeringens politik leder till ökade klyftor. De som har mycket får mer och de som har lite får mindre.

Jag är inte förvånad. Tråkigt bara att så många gick på alliansens och främst “De nya moderaternas” trick och slängde bort sin röst.

Kategori: demokrati  | Skriv en kommentar
lör
12
jan
2008
lördag, 12 januari, 2008 | Skriven av:

Har varit kund hos Sparbanken Finn under många år. På det stora hela har det fungerat bra. Har inte märkt att jag blivit drabbad av de senaste krascherna.

Vad som varit ett problem är att när Finn bytt system så har det varit strul om man är Mac-användare. Så även denna gång.

Problemet brukar vara att man måste ha de senaste versionerna av program men så är det inte denna gången.

Har man de senaste versionerna av operativsystem och webläsare (Safari, Firefox eller Opera) så fungerar inte internetbanken.

När kommer Sparbanken Finn att fixa det?

Kategori: IT  | 2 kommentarer
lör
12
jan
2008
lördag, 12 januari, 2008 | Skriven av:


Hämtat från Djurens Rätts hemsida:
Design Against Fur är en internationell tävling organiserad av Fur Free Alliance, en sammanslutning av djurrätts- och djurskyddsorganisationer från 35 länder. Den årliga tävlingen är öppen för studenter inom mode, grafisk design, konst, design och multimedia på college och universitet över hela världen. Tävlingen blir mer och mer populär för varje år som går. I år är det sjätte gången tävlingen arrangeras.

Tävlingen är uppdelad i fem deltävlingar och de tre finalisterna från varje region går vidare till den internationella slutfinalen. Jury består av experter inom reklam, mode och press. Tävlingen har också ett publikpris ”People Choice Award”. På Fur Free Alliance hemsida kan man i slutet av året rösta på de vinnande bidragen från de olika regionerna.

Design Against Fur 2008
Är du intresserad av att delta?

Tråkigt att det fortfarande är så mycket päls inom modebranschen. Så all möjlig uppmärksamhet behövs för att lyfta frågan.
Under förra mandatperioden var det nära att det infördes ett pälsförbud i Sverige men maktskiftet kom till som omöjliggjorde detta. Det har nu varit väldigt tyst om pälsuppfödningen.

Det finns nu många pälsfria butiker men fortfarande så exporterar Sverige t.ex. minkpälsskinn. Givetvis är inte detta bara ett problem i Sverige. Sverieg importerar kläder med pälsdetaljer.

Även om man säger att pälsuppfödningen är så mycket bättre i Sverige är den inte OK. Djurskyddslagen säger att djuren skall kunna utöva sitt naturliga beteende. Detta är en omöjlighet för de minkar som sitter i små burar utan tillgång till rinnande vatten.

Så när du köper kläder nästa gång se till att de saknar pälsdetaljer.

Kategori: djurrätt  | Skriv en kommentar