Inlägg den 13 januari 2008

sön
13
jan
2008
söndag, 13 januari, 2008 | Skriven av:

I Läkartidningen.se kan man läsa en artikel, ”Vår tids kost bakom inflammation och sjukdomsutveckling”.

Bl a kan man läsa följande:
Veganer rapporteras ha generellt lägre halter i kroppen av AGE/ALE än köttätare och laktovegeterianer. Laktovegetarianer rapporteras till och med ha högre halter av AGE/ALE än köttätare, troligen därför att de ersätter kött och fisk med större intag av mejerivaror, speciellt ost [15]. Kanske är sockerintaget, speciellt av högreaktiv fruktos, också väsentligen större. Betydande hälsofördelar har också rapporterats för veganer: statistiskt signifikant lägre nivåer av proinflammatoriska molekyler, cytokiner och akutfasproteiner, lägre systoliskt och diastoliskt blodtryck, lägre S-totalkolesterol och S-LDL-kolesterol, lägre fasteblodsocker och triglycerider, betydligt mindre viktproblem och lägre incidens av kroniska sjukdomar, speciellt diabetes och komplikationer till diabetes.”

Alltså ännu en anledning att vara vegan.

GO VEGAN!

Kategori: hälsa, vegan  | Skriv en kommentar