Inlägg den 08 december 2008

mån
8
dec
2008
måndag, 08 december, 2008 | Skriven av:

Nu när julen närmar sig är det läge att fundera lite över sin brandsäkerhet. Ju fler adventsljus som tänds desto fler bränder orsakade av levande ljus. Statistik från 1996-2007 visar att det normalt orsakas 0.9 bränder i snitt per dag pga av levande ljus. Under december är det 5.4 bränder i snitt per dag. Höjdpunkten 4:e advent händer det 11.2 bränder i snitt per dag orsakade av levande ljus.

Vi borde kunna minska dessa olyckor om vi tänker efter lite. Genom att aldrig lämna levande ljus utan uppsikt är en bra bit på vägen.

Just nu har Räddningstjänsten Syd en kampanj “Du kan förhindra olyckan”. Alla ska ha fått hem en liten folder i brevlådan. Den ska ha delats ut till alla hushåll av tidningsbärarna även om man inte har någon morgontidning.
I foldern finns en checklista. Genom att jobba förebyggande och ingripa tidigt så kan antalet olyckor och dess skadeverkan minimeras.

Bara genom att ha en fungerande brandvarnare minskar man risken för bränder. Kompletterad med en brandfilt och/eller en brandsläckare så blir det ännu bättre.

Vad gör du om det börjar brinna i din bostad?
Har du en plan?

mån
8
dec
2008
måndag, 08 december, 2008 | Skriven av: