Inlägg den 06 december 2008

lör
6
dec
2008
lördag, 06 december, 2008 | Skriven av:

I dag var det “Climate Walks”. Manifestationer arrangerades runt om i världen, så även i Lund. Vi var ganska många men tyvärr saknades många. Det hela arrangerades av IM, Röda Korset i Lund, Naturskyddsföreningen i Skåne, Hållbart Universitet, Svalolorna, Svenska Afghanistankommittéen, Klotet, Lunds Fältbiologer, Svenska Kyrkan och KRISS, under parollen “Klimaträttvisa nu! – Krafttag i Poznan” och “Klimatsolidaritet – En grund för världsfred”.

Slogans under demonstrationen var “Ropen skalla – flygskatt till alla”, Dags att göra riuktigt ryck – Minska våra fotavtryck!”, “Gör jorden sund – Vi börjar i Lund”, “Det gäller våra liv, det gäller våra barn – Inga bilar i innerstan”.

Den bästa var en omskrivning av “Midnatt råder” till “Klimatkris råder temperaturen stiger, tempen stiger …”. Denna fanns inte utskriven så det tog lite tid innan den satt. Hade vi övat lite på Stortorget innan vi gick kunde vi kört den som men kanon.
Men det gick bra ändå.


Det var mycket folk ute på stan så det borde vara många som uppmärksammade det hela. Men det räcker tyvärr inte att bara lyssna och hålla med. Om man inte agerar blir det ingen förändring och förändring är det som behövs.

I Malmö var det tydligen mindre antal demonstranter än i Lund om man får lita på SDS. Dock uppmärksammade SDS det lite mer spektakulära med att man la sig på marken för att visa att klimatet skördar offer redan nu.
Hade ju varit trevligt om SDS hade uppmärksammat demonstrationen i Lund som klarade sig utan kravallpoliser t.o.m. helt utan uniformerade poliser.
Är inte klimatfrågan något som media vill skriva om?
Måste det till hot , kravaller och spektakulärt agerande för att det ska gå i tryck?

Lite senare …
SDS uppdaterade och skrev även lite om vad som hände i Lund.
Bättre sent än aldrig.

lör
6
dec
2008
lördag, 06 december, 2008 | Skriven av:

Idag, lördagen den 6:e, är det “Climate Walks“.

I Lund träffas vi på Stortorget kl. 11.30!

Mer om Climate Walks!