Inlägg den 04 januari 2010

mån
4
jan
2010
måndag, 04 januari, 2010 | Skriven av:

Lyssnade på P1 morgon idag. Sveriges miljöminister debatterade mot Naturskyddsföreningens ordförande angående vargjakten. Miljöministern lyckades inte så bra kan man nog säga.
Lyssna själva!

Man kan ha olika meningar om jakt eller inte jakt. Däremot borde det inte finnas olika uppfattningar hur jakten ska bedrivas.
Miljöministern lyfter fram problemet med inavel i vargstammen i Sverige. Lösningen på detta problemet är inte att skicka ut 12 000 jägare för att skjuta 27 vargar.
Resultatet av denna jakt kan bli att de vargar som har de bästa generna och egenskaperna för att bygga upp en livskraftig vargstam. Om man nu ville decimera vargstammen borde man gett uppdraget till ett mindre antal jägare som har mer kunskap om de olika vargindividerna.

Rapporter finns att var tredje varg som skjutits har skadeskjutits. Detta innebär att vargen har fått spårats upp för att de har blivit skadeskjutna och därmed har vargarna lidit onödigt mycket. Ytterligare ett resultat av att kvantitet sätts före kvalitet och där jakten sätts före vargarnas intresse.

Jakttiden är utsatt tom 15 februari.
Varför då denna hets?

Dessutom är jakten dåligt organiserad. Eftersom det är så många jägare och så få vargar som ska skjutas så borde det funnits ett system som informerade om situationen fortlöpande för att undvika överskjutning.

Om denna jakt inte slutar i total katastrof så är det inte alliansregeringens förtjänst.

Träffar: 9

mån
4
jan
2010
måndag, 04 januari, 2010 | Skriven av:

Började dagen med 2 timmar på en vårdcentral. Min sambo har ärvt det som jag har haft från och till under minst en månad. Dvs mitt halsont, min snuva och mitt hostande.
Inget besked idag. Det togs prover så förhoppningsvis så är min sambo frisk när provsvaren kommer.

Nu sitter jag på ett tåg mot Hässleholm och där ska jag byta till ett tåg som ska ta mig till Perstorp. Där ska vi förhoppningsvis återskapa Miljöpartiet i Perstorp. Det finns en del fd bruksorter där vi inte har mandat i kommunfullmäktige, s.k. vita kommuner. Nu får vi förhoppningsvis en mindre vit kommun efter valet 2010.
I Perstorp var i knappt 80 röster från ett mandat valet 2010. Ser man till siffrorna till Europaparlamentsvalet hade vi fått 2 mandat. Jag vet man kan inte överföra siffrorna rakt av men trenden att intresset för Miljöpartiet är sann.
Spännande att vara med när det växer. Det är givetvis en del jobb med att få igång en avdelning men det är mödan värt. Roligt också att träffa miljöpartister från andra kommuner.

Träffar: 11

Kategori: Mp Skåne  | Skriv en kommentar