Inlägg den 01 januari 2010

fre
1
jan
2010
fredag, 01 januari, 2010 | Skriven av:

SvD skriver : Starkt MP i valårets början

Miljöpartiet (MP) plockar popularitetspoäng även i den senaste väljarbarometern.

Sämre ser det ut för Kristdemokraterna (KD) och Sverigedemokraterna (SD) som hamnar under riksdagsspärren.

MP ökar med 1,3 procentenheter till 10,9 procent i Skops opinionsmätning för december, jämfört med föregående månad. Partiet hamnar därmed på samma nivå som både i Sentios och Novus Opinions senaste mätningar, där MP fick 10,8 respektive 10,9 procent.

Miljöpartiet stabiliserar sig över 10 % och får i Skops december mätning 10.9 % vilket är en ökning med 1.3 %-enheter.
De rödgröna får 48,4 % mot alliansens 46,3 %. Alliansens siffra är sämre eftersom (KD) kommer under 4 %-spärren vilket innebär att summan för resterande allians blir 42.9 %.
(C) är på god väg under 4 % och minskar med 2.1 %-enheter till 4.7 %.

Detta är onekligen en bra start på året. En rödgrön tätposition har nu blivit mer stabil. Intressant att (KD) och (C) minskar så mycket och att (M) och (FP) ökar. Miljöpartiet behåller tredjeplatsen och (S) är största parti trots tappet.

Nu gäller det att leva upp till siffrorna. Vi kan inte bara leva på opinionssiffror. Det finns många bra förslag bl a när det gäller trygghetssystemen, med “En dörr in“.

Läs mer!

Ett annat intressant förslag som borde förverkligas är “New Green Deal“.

SKOPS VÄLJARBAROMETER
Partiernas siffror i procent med förändringen sedan november inom parentes:
Socialdemokraterna: 31,1 (—1,7)
Moderaterna: 28,9 (+0,9)
Miljöpartiet: 10,9 (+1,3)
Folkpartiet: 9,3 (+1,5)
Vänsterpartiet: 6,4 (+1,5)
Centerpartiet: 4,7 (—2,1)
Kristdemokraterna: 3,4 (—1,6)
Sverigedemokraterna: 3,2 (—0,9)
Mätningen är gjord mellan den 9 och 30 december.

DN, Expressen

Kategori: valet2010  | 5 kommentarer
fre
1
jan
2010
fredag, 01 januari, 2010 | Skriven av:

Nu när snön är borta och det verkar rätt grått och trist är det inte utan jag längtar till kolonin. Visserligen är det ett tunt rimfrostlager som täcker det mesta just nu men någon vinter är det ju inte direkt. Kallt är det i alla fall, 7 minusgrader. Det blir en liten nyårspromenad i alla fall.
Halsflussen verkar ha gett med sig men nu är det bara lite snuva som kan bero på min kattallergi så den får jag väl stå ut med. Det är inga problem att göra det när man ser en glad liten kisse skutta omkring eller som ligger i fönstret och mediterar.
Ska bara vänta på att kidneybönorna är kokta och att tryckkokaren har tappat trycket innan det blir frisk luft. Min sambo köpteen tryckkokare som fungerar kanon, enkel att hantera, inga problem med otät packning, inga problem med att stänga lock. Inga problem med att det kokar över. Helt enkelt en bra energibesparande tingest.

fre
1
jan
2010
fredag, 01 januari, 2010 | Skriven av:

Nu så smäller det ordentligt. Det verkar som att det är många som har för mycket pengar eftersom det skjuts upp så mycket raketer och smällare.
Hoppas verkligen att det inte händer några allvarliga olyckor och att det inte blir så många djur och människor som skräms av allt oljud.

Nu ligger ett oskrivet år framför oss. Katten ligger i knäet och myser obekymrat om kommande tider. Kanske ska man inte bekymra sig så mycket utan bara göra så gott man kan och hoppas på det bästa.

Nu gäller det att bestämma sig hur aktiv man ska vara i valrörelsen och vilka uppdrag man vill ta på sig. Även om jag inte tänker sluta vara med i Miljöpartiet är det inte självklart att jag tänker vara aktiv ännu en mandatperiod. Läget är visserligen det bästa någonsin för att (MP) ska göra ett bra val. Det skulle verkligen vara roligt om opinionssiffrorna håller i sig. Då skulle möjligheterna att genomföra grön politik vara så mycket större än de är nu. Målet är ju att genomföra de politiska idéerna. Så visst skulle det vara roligt med en mandatperiod i majoritet.

Vi får se hur det går. Det är snart dags att bestämma sig. Det blir nog bra hur jag än gör. Livet är mer än politik.Lisa_mediterar