måndag 4 januari 2010 | Skriven av:

Lyssnade på P1 morgon idag. Sveriges miljöminister debatterade mot Naturskyddsföreningens ordförande angående vargjakten. Miljöministern lyckades inte så bra kan man nog säga.
Lyssna själva!

Man kan ha olika meningar om jakt eller inte jakt. Däremot borde det inte finnas olika uppfattningar hur jakten ska bedrivas.
Miljöministern lyfter fram problemet med inavel i vargstammen i Sverige. Lösningen på detta problemet är inte att skicka ut 12 000 jägare för att skjuta 27 vargar.
Resultatet av denna jakt kan bli att de vargar som har de bästa generna och egenskaperna för att bygga upp en livskraftig vargstam. Om man nu ville decimera vargstammen borde man gett uppdraget till ett mindre antal jägare som har mer kunskap om de olika vargindividerna.

Rapporter finns att var tredje varg som skjutits har skadeskjutits. Detta innebär att vargen har fått spårats upp för att de har blivit skadeskjutna och därmed har vargarna lidit onödigt mycket. Ytterligare ett resultat av att kvantitet sätts före kvalitet och där jakten sätts före vargarnas intresse.

Jakttiden är utsatt tom 15 februari.
Varför då denna hets?

Dessutom är jakten dåligt organiserad. Eftersom det är så många jägare och så få vargar som ska skjutas så borde det funnits ett system som informerade om situationen fortlöpande för att undvika överskjutning.

Om denna jakt inte slutar i total katastrof så är det inte alliansregeringens förtjänst.

Kategori: djurrätt, ekologi, etik, jakt
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. Rauski skriver:

    Låt vargarna vara,jaga politikare istället! Vi vet ju att våra 08″tor vet inte ett skit om någonting.
    Dummare folk går det INTE å hitta enn dom er.

  1. Christian Valtersson: Galet

    […] Sverige (och igen och igen), Elin Frid (och igen och igen), Anders Wallner, Jonas Eriksson, Yngve Petersson (och igen), Naturskyddsföreningen (och igen och igen), Viktor Tullgren och Jinge Published by […]

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>