Inlägg den 14 januari 2010

tor
14
jan
2010
torsdag, 14 januari, 2010 | Skriven av:

I dag gick tiden fort. Jag jobbade med hemsidor och bloggar och sedan förberedde jag Miljöpartiet i Skånes styrelsemöte. Kollade lite på internet och hittade artikeln om Mp Perstorps första pressträff. Nu är stenen i rullning och nästa steg är att planera för ett öppet möte för att ta emot övriga Perstorpsbor som ännu inte är medlemmar.

Han med lite telefonsamtal också och sedan var klockan helt plötsligt 18.30 och började styrelselmötet. Tyvärr blev det en krock mellan styrelsemötet och debatten mellan Anders Åkesson (MP) och Björn Söder (SD). Lyckade spela in delar av Sydnytts websändning, tom kulturavsnittet. Sedan hände något och ljudet blev hel konstigt.
Kulturavsnittet tyckte jag Anders Åkesson klarade bra. Han lyckades visa att (SD) saknar kulturpolitik. De har samma budget oavsett ekonomiskt läge, det är enklare att kopiera än att göra en budget utifrån verkligheten. De vill t ex skära ner på barnkultur och studieförbuden och de vill att politiker ska bestämma vad som är godkänd kultur och den ska då kunna få statligt eller regionalt stöd.

SDS som förhoppningsvis följde hela debatten sammanfattade med :

Det har skrivits spaltmil om SD, men många har fortfarande en diffus bild av vad partiet egentligen står för. Den som följde gårdagens debatt – SVT sände den direkt på webben – fick nog en tydligare idé om vilket sorts parti SD är. Den politiska ingrediens som skiljer partiet från alla andra – SD:s långtgående nationalism – blev synlig.

På så vis var Anders Åkessons debattinitiativ en framgång för alla politiskt intresserade.