Inlägg den 20 januari 2010

ons
20
jan
2010
onsdag, 20 januari, 2010 | Skriven av:

Tittar på Kvällsöppet i TV4 som i kväll handlar om vargjakt. Alliansen har verkligen sköt vargjakten på ett omdömeslöst sätt. Miljöministern säger först att vargstammen i Sverige är genetiskt svag. Hans lösning på detta problem är att ge 12 000 jägare licens att skjuta 27 vargar. På några dagar har man skjutit minst 27 vargar, många av dessa blev skadeskjutna. Det var rena turen att det inte sköts ännu fler.

Vargforskare hävdade innan jakten att alliansens politik riskerade att skada vargstammen. Efter vargjakten är de fortfarande övertygade att licensjakten skadat vargstammen.

Obduktionen av vargarna visar att alla skjutna vargar var friska med gott hull och starka muskler. Om man ville skjuta av sjuka vargar så är det helt osannolikt att man skulle lyckas med detta på det sätt som alliansen genomfört denna jakt.

En vargjägare ville utrota vargen i Sverige med motiveringen att den finns österut. Om alla länder resonerade så riskeras alla vilda djur att utrotas.
Att denna licensjakt inleder 2010 är extra pinsamt för Sverige, eftersom 2010 är av FN utsett till “International Year of Biodiversity” och att pengarna till denna licensjakts administration bekostas av regeringens anslag för biodiversitet.

Alliansen har bäddat för problemet genom att minska stödet till naturvården. Givetvis måste de som drabbas av vargen ersättas. Genom vargstängsel kan man minska problemen. Ett vargstängsel som stänger ute vargar fungerar mycket bättre än än ett vargstängsel som stänger inne vargen inom ett litet område. Att sätta upp vargstängsel är kostsamt för den enskilde och därför behövs mer stödpengar till naturvård.

Det finns många skäl att byta ut alliansregeringen, ett av dessa är att skydda djur och natur.

ons
20
jan
2010
onsdag, 20 januari, 2010 | Skriven av:

Nyhetskanalen skriver : Fortsatt ledning för oppositionen

Den rödgröna oppositionen får egen majoritet, 51,8 procent av väljarstödet, i Novus opinions januarimätning som redovisas i TV4.
Regeringspartierna i den borgerliga alliansen får tillsammans 41,9 procent.

Miljöpartiet får 11,3 procent, vilket är den är den bästa noteringen för partiet hittills i Novus väljarundersökningar.
– Miljöpartiet har ändrat sin profil och gjort sig av med en del problemsidor så att man framstår som mer attraktiv för olika väljargrupper, säger Arne Modig på Novus Opinion.

C och KD backar
Att Centerpartiet och Kristdemokraterna tappat stöd beror enligt Arne Modig på flera saker.
– Dels beror det på att Moderaterna har tagit en väldig plats i regeringsarbetet och dels att de här partier har haft vissa problem i hanteringen av vissa regeringsfrågor, säger Arne Modig till TV4Nyheterna.

Miljöpartiet får 11.3 % vilket är en ökning med 0.4 %-enheter sedan december-mätningen. Vänsterpartiet backar med 1.4 %-enheter och (S) ökar med 1.3%-enheter vilket ger de rödgröna 51.8 % mot alliansens 41.9 %.
Kristdemokraterna får upp näsan över 4%-gränsen och centerpartiet närmar sig 4 %-gränsen med en minskning med 0.3 %-enheter. Sverigedemokraterna minskar med 0.5 %-enheter och får 4.4 %.

Det är en bra början på året nu gäller det bara att fortsätta att gasa och öka men det gäller att spara krafter till slutspurten i september.

Läs hela Novus-undersökningen!

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar