Inlägg den 13 september 2008

lör
13
sep
2008
lördag, 13 september, 2008 | Skriven av:

Har precis kommit hem från Cirkus Cirkörs premiär, Inside Out, i Lund. Det blev en mycket händelserik föreställning. Det blev en del extra inslag. När man var just “spelade” ett avsnitt där man hade ett strömavbrott blev det ett riktigt strömavbrott.
Det var en mycket sevärd föreställning, kan rekomenderas.

Tyvärr blev det ett tråkigt slut. Mitt under ett akrobatnummer där det hoppades på ett gungbräde och artisterna sköts upp i luften. Då hände det som inte skulle hända. En kvinnlig artist missade landningen och hamnade snett med ryggen. Föreställningen fick avbrytas. Förhoppningsvis skadades hon inte allvarligt.
Typsikt är att folk ska vara så nyfikna och gå fram och titta på den stackaren som skadats. En sak är väl att iaktta på avstånd men att gå fram och “glo”.
Det är väl den “nyfikenheten” eller v ad det nu är som SDS försöker utnyttja när man på hemsidan skriver :

“Var du på plats? Har du bilder? Mejla Sydsvenskan!”

Varför ska det vara så intressant med olyckor och katastrofer? Det finns så mycket annat att skriva om!

Har du möjlighet gå på Inside Out!

Kategori: etik, kultur  | Skriv en kommentar
lör
13
sep
2008
lördag, 13 september, 2008 | Skriven av:

Nu märks det tydligt att sommaren har övergått till höst. Även om det varit några varma och sköna dagar så har temperaturen sakta börjar krypa nedåt. Kvällarna har varit sköna än om lite svala.
Det är fortfarande många fina blommor i trädgården. Färgerna är på väg att vända från grönt till orangerött.

I dag är det perfekt torkväder så det blev en tvättdag. Ska försöka att glömma politiken idag. Bara njuta av det fina vädret och kanske läsa lite. Har fått en bok av Lester R. Brown, Plan B 3.0 . Plan B 3.0 handlar om hur vi kan lösa alla de viktiga problem som måste lösas om inte vår jord och vår civilisation ska gå under.

“Ingen kan idag påstå att vi inte har resurserna att motverka klimatförändringen, befria världen från fattigdom samt återställa vår planets jordar, skogar och fiskbestånd. En sjättedel av världens militära budget är mer än tillräckligt för att uppnå dessa mål, anser Lester R. Brown, ledare för Earth Policy Institute i Washington.”

Ska bli spännande att läsa.

I kväll ska jag gå på Cirkus Cirkörs premiär “Inside Out”.

Kategori: klimat, koloni  | Skriv en kommentar