Inlägg den 27 september 2008

lör
27
sep
2008
lördag, 27 september, 2008 | Skriven av:

Efter torsdagens kommunfullmäktige har Lunds kommuns hemsida uppdaterats. På första sidan kan man se två uppdateringar, gällande två ärenden från kommunfullmäktige. Klickar man på dessa är det bara ärendet om de två politiska sekreterarna, som de tre största partierna och röstade igenom mot fem mindre partier, som har uppdaterats på den länkade sidan.

Länken gällande ansökan om att bli Kulturhuvudstad 2014 är inte uppdaterad.
Beslutet om social jour finns inte ens med. Kanske inte så konstigt eftersom alliansen och (s) sa nej till detta.

Pengar fanns till politiska sekreterare men inte till utökad social jour. Övriga KF-ärenden var inte så viktiga eller intressanta så att de skulle redovisas på hemsidan.

Lite konstigt?
Eller?

lör
27
sep
2008
lördag, 27 september, 2008 | Skriven av:

Det finns en namninsamling för att försöka få Dafgårds, Hälsans kök med flera att ta bort ägg och mjölk ur sina “vegetariska” produkter. Tycker du också att det vore skönt att kunna köpa din veganska sojakorv på närmaste affär istället för att behöva leta genom halva stan?

”I de allra flesta mataffärer finns ett stort sortiment av ”vegetariska” produkter från framför allt Dafgårds och Hälsans kök. Många vegetarianer, veganer och/eller allergiker har nog hoppfullt lyft upp ett paket sojakorv eller vegetariska biffar, bara för att besviket inse att det innehåller ägg och kanske till och med mjölk.

Det här är tråkigt för oss som tvingas välja bort era produkter och det borde vara lika tråkigt för er som förlorar åtskilliga kunder. Det framstår som ett obegripligt val att tillsätta animalier i produkter som hos nästan alla andra tillverkare (främst internationellt) är helt vegetabiliska.

Snälla snälla tillverkare – ta bort äggen och mjölken ur era produkter så lovar vi att ni har fått en stor skara nya, trogna kunder!”

Skriv på du också!

lör
27
sep
2008
lördag, 27 september, 2008 | Skriven av:

SDS skriver : ”Majoritet sa ja till 75 kulturmiljoner”

”Med femtio röster för, sju emot och sju nedlagda sade Lunds kommunfullmäktige på torsdagskvällen ja till att satsa 75 miljoner på att bli Europas kulturhuvudstad 2014. Centern ville bara anslå 37 miljoner och sverigedemokraterna avslå helt.”

Inte helt korrekt återgivet. De sju rösterna som SDS beskriver som ”emot” var inte emot att bifalla ansökan utan ville bara ha ett tillägg. Eftersom det blev votering så blev det till slut två alternativ kvar. JA för (m, fp, kd, s v) och NEJ för (mp, dv). Alltså båda förslagen var bifall till ansökan.

”Miljöpartiet ville ha garantier för att satsningen ska ge långsiktiga effekter för kommunens ordinarie verksamhet, att den ska stödja fair trade och följa kommunens klimat- och miljömål.”

Ett tillägg som de flesta höll med om men som man inte ville rösta på. Varför man inte ville rösta på detta är svårt att förstå.

Förhoppningsvis var det bara för att det var miljöpartiet som kom med förslaget. Kulturhuvudstad 2014 får inte bli gökungen i Lunds kulturverksamhet.

Kategori: kultur  | Skriv en kommentar
lör
27
sep
2008
lördag, 27 september, 2008 | Skriven av:

”Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand begär en aktuell debatt i riksdagen om att äldre får fel och för mycket läkemedel. Problemet har bland annat uppmärksammats av Sydsvenskan, DN och SVT-programmet Uppdrag granskning.

– Var fjärde person över 80 år får långtidsbehandling av sömnmedel, trots att det ger svåra biverkningar och oftast är verkningslöst efter 3-4 veckor. 250 000 personer är beroende av narkotikaklassade läkemedel. Många äldre felmedicineras med psykofarmaka. Det här är en regelrätt skandal, säger Miljöpartiets riksdagsledamot Thomas Nihlén.

– Vi satsar 30 miljoner till Socialstyrelsen för att de ska granska läkemedelsförskrivningen, säger Thomas Nihlén.

Miljöpartiet föreslår också att medel avsätts för att tillsätta en Haverikommission för läkemedelssäkerhet.”

lör
27
sep
2008
lördag, 27 september, 2008 | Skriven av:

(sd) större än (kd) som båda är utanför riksdagen!

Miljöpartiet ökar och och är 4:e största parti och (v) minskar!


Kategori: politik  | 3 kommentarer