lördag 27 september 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Majoritet sa ja till 75 kulturmiljoner”

“Med femtio röster för, sju emot och sju nedlagda sade Lunds kommunfullmäktige på torsdagskvällen ja till att satsa 75 miljoner på att bli Europas kulturhuvudstad 2014. Centern ville bara anslå 37 miljoner och sverigedemokraterna avslå helt.”

Inte helt korrekt återgivet. De sju rösterna som SDS beskriver som “emot” var inte emot att bifalla ansökan utan ville bara ha ett tillägg. Eftersom det blev votering så blev det till slut två alternativ kvar. JA för (m, fp, kd, s v) och NEJ för (mp, dv). Alltså båda förslagen var bifall till ansökan.

“Miljöpartiet ville ha garantier för att satsningen ska ge långsiktiga effekter för kommunens ordinarie verksamhet, att den ska stödja fair trade och följa kommunens klimat- och miljömål.”

Ett tillägg som de flesta höll med om men som man inte ville rösta på. Varför man inte ville rösta på detta är svårt att förstå.

Förhoppningsvis var det bara för att det var miljöpartiet som kom med förslaget. Kulturhuvudstad 2014 får inte bli gökungen i Lunds kulturverksamhet.

Träffar: 9

Kategori: kultur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>