Inlägg den 19 september 2008

fre
19
sep
2008
fredag, 19 september, 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Två gripna efter klimatdemonstration”

“Den stora klimaxdemonstrationen drog igång vid 16-tiden. Ett hundratal personer marscherade från Möllevångstorgen mot Nobelvägen. När demonstrationståget upplöstes efter två timmar greps två personer, enligt uppgift för grövre brott som inte har med demonstrationen att göra.

Längst fram i demonstrationståget går personer utklädda till pingviner och isbjörnar sida vid sida. En av aktivisterna är Emelie Ekman, 21, som kommer från Göteborg.

– Det här handlar om att vi förstår vår värld genom att åka bil. Jag är här i pingvindräkt eftersom djuren dör, säger hon.

Bland demonstranterna finns organisationer som planka.nu och Jordens vänner. Under två timmar ringlade sig demonstrationståget från Möllevångstorget längs med Ystadsgatan och Nobelvägen mot Industrigatan. Vid 18-tiden upplöstes demonstrationståget. Strax därefter grep polisen två personer.

Gripandet skedde i korsningen Nobelvägen – Industrigatan. Enligt polis på plats ska de vara misstänkta för grövre brott som inte har med demonstrationen att göra.”

Varför skriver SDS “Två gripna efter klimatdemonstration”?
Visserligen skriver man på slutet “att de gripna var misstänkta för grövre brott som inte har med demonstrationen”.
De som bara läser rubriken, vilket många bara gör, får då kopplingen brott och klimatdemonstration.

Vad har gripandet med demonstrationen att göra???

Finns det någon baktanke frågar man sig?

Kategori: etik, klimat, media, miljö  | 2 kommentarer
fre
19
sep
2008
fredag, 19 september, 2008 | Skriven av:

Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson bjöd in författaren Thomas Hylland Eriksen till riksdagen för ett samtal om den aktuella boken Jakten på lycka i överflödssamhället.

Thomas Hylland Eriksen har skrivit en bok där han beskriver paradoxen i att överflödssamhället inte gör människor lyckligare. Han lyfter på ett intressant och roande sätt fram vetenskapliga rön, berättelser från skönlitteraturen och personliga anekdoter. Det är viktiga utgångspunkter för alla som vill vara med och utveckla den politik som kan ge svar på hur vi ska klara dagens och morgondagens stora utmaningar, inte minst klimat- och miljöfrågorna, men också den sociala tryggheten och människors behov av personlig utveckling.

Hylland Eriksen lyfter fram exempel från lyckoforskningen men han har också en klok distans till lyckoforskningen och ifrågasätter de lyckoforskare som förespråkar värsta sortens sociala ingenjörskonst.

Thomas Hylland Eriksen är författare och professor i Socialantropologi på Oslo Universitet. Han är aktuell med boken Jakten på lycka i överflödssamhället, som nyligen kommit ut på svenska och finns att beställa från förlaget Nya Doxa.

Se hela seminariet:

Kategori: livsstil  | Skriv en kommentar