Inlägg den 22 september 2008

mån
22
sep
2008
måndag, 22 september, 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Timbuktu släpper ny singel – på Pirate Bay”

“Timbuktus nya singel går inte att köpa i skivaffären. Skånerapparen släpper “Tack för kaffet” direkt för nedladdning på The Pirate Bay.
På fildelningssajten kan man också se en video där Timbuktu och Dregen framför låten, iklädda folkdräkter.
Den 13 november startar Timbuktus turné i Lund.”

Grattis Timbuktu!
En Lundabo att vara stolt över!
Du visar vägen. Hoppas din turné blir framgångsrik.

Ladda ner via Torrents, lagligt!

Lyssna via YouTube:

mån
22
sep
2008
måndag, 22 september, 2008 | Skriven av:

I dag är det bilfria dagen. För många av oss blir det ingen skillnad eftersom vi normalt inte kör bil och inte ens äger en bil.
Förhoppningen är att några tänker till lite extra. Tyvärr missar man poängen många gånger då man
Världens snabbaste cyklist Sam Wittingham slog sitt eget världsrekord på 200 meter med flygande start. Nya rekordet ligger på strax över 132 km/h. Lösningen är inte att ersätta alla bilar med denna typ av cykel men det är ändå imponerande att man kan komma upp i dessa farter.

Mellan den 16-22 september varje är det Europeiska trafikantveckan. Lunds kommun har haft aktiviteter under veckan men i dag är det tydligen inga aktiviteter på den “Internationella bilfria dagen”.
Lite överaskande. Tog det för givet men det ska man tydligen inte göra. Får bevaka det till nästa år. Kommunen borde uppmärksamma denna dag. Det görs en hel del men man kan givetvis göra mera. Förhoppningsvis blir det några som prövar att ställa bilen och använda apostlahästarna, cykel eller kollektivtrafik i stället för bilen.
Nu säger säkert en del man ju inte ersätta bilen med att gå eller cykla. Att gå eller att cykla är för långsamt. Hälften av alla bilresor som görs i Malmö är kortare än fem kilometer. En tredjedel är kortare än tre kilometer.
Hur situationen är i Lund vet jag inte.
Det finns kampanjer som kallas “Du tänker väl inte vara löjlig idag?“. Det är tre städer Malmö, Helsingborg och Kristianstad som är med på denna.

På kommunens hemsida kanman hitta en del tips. Bl.a. något som kallas “Pendlometern“. Den mäter och jämför din pendling
Pendlometern är en unik service för dig som pendlar till en arbetsplats i Lunds tätort. Pendlometern ger dig ny kunskap om vad ditt pendlande verkligen innebär i form av tidsåtgång, kostnader, utsläpp och kaloriförbrukning.

Pendlometern är också ett verktyg för att jämföra olika färdmedel med varandra på just din pendlingssträcka. Vad innebär det om jag byter bilen mot buss eller cykel? Vad tjänar eller förlorar jag på att byta bil?

Så här snabbt kan man cykla!!!

Läs mer om vad som händer i Europa!