Inlägg den 15 mars 2008

lör
15
mar
2008
lördag, 15 mars, 2008 | Skriven av:


“Rätt” låt vann!

Det var många bra låtar som kunde vinna.

Perrelli & Hero borde ha en bra chans i Belgrad.

Kategori: musik  | Skriv en kommentar
lör
15
mar
2008
lördag, 15 mars, 2008 | Skriven av:

Kom precis hem från Miljöpartiet de Grönas årsmöte. Vi hade mötet i Bromölla vilket är Sanna Nielsens hemstad. Detta märkte man inte mycket av trots att det är finaldags för Melodifestivalen. Jag gick inte förbi något konditori så jag kunde inte se på bakelsen döpt efter Sanna och ännu så länge har hon inte fått någon gata kallad efter sig. Vinner hon i kväll kanske det blir en gata.

Det var inte med tanke på att Sanna Nielsen kommer från Bromölla som vi la vårt år där. Vi försöker få våra möten spridda i hela Skåne. När tågen går är det enkelt att ta sig från t.ex. Lund till Bromölla. På en lördag är turlistan inte så välfylld men det går och priset 69,60, enkel resa, är ju inte så dyrt.

På dagens årsmöte fick jag fortsatt förtroende att ännu ett år vara ordförande. Det känns bra. Det finns mycket att göra. I Skåne finns det tillväxt dock är det inte alltid alla delar av Skåne som får ta del av tillväxten. Ser man till klimateffekten finns det också en hel del att göra.
På mötet diskuterade vi Pågatåg i Nordost. Det är en satsning inom kommunerna Hässleholm, Kristianstad, Osby, Perstorp, Bromölla, Höör, Markaryd, Älmhult och Sölvesborg.
Detta är en satsning som kan fördela tillväxten till andra delar än sydväst Skåne.

EU och uträdeskravet diskuterades också. 2009 är det val till EU-parlamentet men frågan om utträde är ingen fråga för EU-parlamentet. Det viktigaste inför EU-valet är att koncentrera sig på vilken grön politik mp skall driva. Det finns dock en risk för att vi hänger upp på uträdeskravet. EU-frågor kommer att diskuteras på vår kongress i maj och på EU-kongressen i oktober.

Nu är det skönt att sitta i TV-fåtöljen och bara titta på melodifestivalen.