Inlägg den 30 mars 2008

sön
30
mar
2008
söndag, 30 mars, 2008 | Skriven av:

Ronneby blir Sveriges sjunde Fair Trade City och Blekinges första.
Övriga Fair Trade Cities är Malmö, Munkfors, Lund, Örebro, Norrköping och Karlstad.

Bra att det blir fler och fler men ännu är det många kvar men …

sön
30
mar
2008
söndag, 30 mars, 2008 | Skriven av:

Är nu snart i Lund. X2000 från Stockholm går som tåget. Tiden går fort när man har att göra. Internet ombord fungerar alldeles utmärkt.
Känner mig ändå lite tagen av helgen i Stockholm. Jag har varit på miljöpartiets förtroenderåd (FR). Det blev intressanta diskussioner med våra språkrör och riksdagsledamöter. Det blev en del diskussioner om Marias ledare i senaste numret av Grönt, mp:s medlemstidning. Inför EU parlamentsvalet är frågan inte aktuell eftersom frågan inte avgörs i EU-parlamentet utan i Sveriges riksdag.
Det var också intressant att höra om de andra regionernas arbete. En intensiv men givande helg.
Nästa vecka blir ganska intensiv. På måndag är det som vanligt måndagsmöte med inför kommunstyrelsen. På tisdagen blir det att resa till Norrköping. Ska vara med på ett seminarie om Fair Trade Cities.
På torsdag är det kommunstyrelse. På fredag blir det att resa till Stockholm igen för att vara med på regionordförandeträff.

Läser mer om turerna om HSB Skåne. Kooperationen har tappat sitt fotfäste. Hur kan man låta två personer sko sig på medlemmarnas bekostnad. Hur kan man tycka sig att man är värd så mycket mer än andra?
Hur HSB Skåne än gör så blir det dyrt för medlemmarna!
Tråkigt att folkrörelserna tas över av pampar som saknar förankring i verkligheten.