Inlägg den 16 mars 2008

sön
16
mar
2008
söndag, 16 mars, 2008 | Skriven av:

De som tyckte att ett OS i Kina skulle tvinga Kinas ledning att bättre respektera de mänskliga rättigheterna borde vara lite fundersamma.
Vad har hittills gjort till det bättre?

I DN kan man läsa om att Tibets andlige ledare Dalai lama befarar att fler människor kommer att dödas om inte Kinas ledare ändrar sin policy gentemot Tibet.

Intressant är att Dalai lama tycker ändå att det är OK att Kina fick ett OS. Kanske är det så men i så fall måste världen i övrigt också våga stå upp och kräva förbättringar speciellt när det gäller mänskliga rättigheter.

I övrigt finns andra problem med den exploatering som har satts igång för att det skall bli ett OS. En jätte kanal skall byggas från torkdrabbade områden till Peking för att uppfylla målet ett ”Grönt OS”

.”– OS är en ära för Kina, försäkrar bonden Tan Qun, 56 år, medan han sprider ut gödsel på sin gultorkade åkerplätt i Hebeiprovinsen.

En femtedel av familjens mark har tagits i beslag för bygget av en jättelik kanal vars första användningsområde blir att förse Peking med vatten inför OS.
– Kompensationen är dålig, men det går inte att protestera när myndigheterna bestämt sig, suckar han”

Människor som måste förflyttas och människor som jobbar under tveksamma arbetsvillkor.

Som sagt det behövs tydliga reaktioner från övriga världen om det ska kunna ge ett bättre agerande från Kinas ledning.