Inlägg den 09 mars 2008

sön
9
mar
2008
söndag, 09 mars, 2008 | Skriven av:

I dag var det lugnt. Var visserligen på ett möte. Det var Grön Ungdom Skåne som hade sitt årsmöte. Jag är revisor så jag var där för att redogöra för revisorsberättelsen. Det var inga problem med denna. All papper var i sin ordning.

Efter mötet blev det mysdag med bokläsning. Jag läste ut “Bitterfittan” av Maria Sveland. En mycket tänkvärd bok. Ger många exempel som man knappt tror är sanna men tyvärr är de nog sanna.
Efter “Bitterfittan” ska jag läsa “Ge aldrig upp” av Michael Alonzo”. Den boken kommer säkert att ge en liten annan bild av samma mynt.
Vi får se.

Att jag läser dessa två böcker kommer sig av att jag råkade titta på ett s.k. pratprogram där det var två gäster. Gästerna var Maria och Michael. De pratade båda om orättvisor mellan män och kvinnor men de argumenterade mot varandra med sina inlägg. Det kändes som om de hade samma mål men pratade förbi varandra. Tyvärr är det så här det blir många gånger när man pratar jämställdhet speciellt om man lägger till feminism. Då blir det väldigt polariserat.

Så vi, kvinnor och män, har en del att göra inom jämställdhetsområdet. Vi måste nog jobba på en bättre dialog till att börja med.

Nästa vecka så ska jag gå på ett idéverkstad om hedersrelaterat våld. Det blir många möten i nästa vecka och lite utbildningar.