Inlägg den 29 februari 2008

fre
29
feb
2008
fredag, 29 februari, 2008 | Skriven av:

Dagens post innehöll handlingar till kommande kommunstyrelse. Denna gång inte så tjockt men ändå en hel del at läsa och smälta. Under kommande vecka ska vi även diskutera budgetramar.

I eftermiddag åkte jag till Odengården i Röstånga. Miljöpartiets regionarbetsgrupp har ett internat där. På dagordningen finns ekonomi, reslutat 2007 och nya budgetramar.

Det blir även en genomgång av hela regionens verksamhet inkluderande regionens Klimatberedning där miljöpartiet har ordförandeposten.
Att åka till Odengården gick bra med kollektivtrafik. Tåg till Teckomatorp och sedan buss till Svalöv och sedan buss vidare till Röstånga. Avslutningsvis blev det en 10 minuters promenad. Helt OK!
Tyvärr var vädret gråtrist med lite duggregn. Hoppas vädret blir lite bättre i morgon så att man kan komma ut och gå en promenad. Det är ju inte varje dag man kommer ut i naturen.
fre
29
feb
2008
fredag, 29 februari, 2008 | Skriven av:

I Chicago har en arkitektfirma fått kontrakt på att bygga världens första byggnad som producerar mer energi än den förbrukar. Det låter ju väldigt bra. Byggnaden ska ligga i Masdar City.

Byggnaden ska innehålla vindturbiner och världens största inbyggda solcellsanläggning och världens största solvärmedrivna luftkonditioneringsanläggning.

Byggnaden ska vara klar 2010 och stdaden ska vara klar 2016.

Kategori: energi, klimat  | Skriv en kommentar
fre
29
feb
2008
fredag, 29 februari, 2008 | Skriven av:

Ny forskning : Vätgas är lösningen på klimatproblemet.
Så enkelt är nu inte. Visserligen kommer vätgas att kunna underlätta problemet om vi dessutom gör andra åtgärder som ökad satsning på kollektivtrafik, minskning av transporter, enrergibesparingar etc.

Så visst satsa på vätgas men inte enbart detta!

Kategori: energi, klimat  | Skriv en kommentar