Inlägg den 09 februari 2008

lör
9
feb
2008
lördag, 09 februari, 2008 | Skriven av:

Det är skrämmande att det var 1600 elever som var frånvarande minst en månad under förra året . 500 elever var borta hela vårterminen och 100 gick inte i skolan alls.
Detta är ett problem.

Att detta skulle lösas med att tvångshämta elever är tveksamt. Vad ska man göra i skolan när man har hämtat eleverna? Ska man ha staket och utpasseringskontroll?
Hur ska dessa ”polisiära aktiviteter” finansieras?

Det känns som att angripa symtomen och inte orsaken.
Varför skolkar man?

Troligen är det för att eleverna inte känner sig motiverade att vara i skolan. Att bara hämta tillbaka dem gör ju inget åt grundproblemet. De som skolkar får bara ännu en anledning att tycka det är jobbigt i skolan.
Tror man att de tvångshämtade helt plötsligt blir som små lamm och sitter tyst och stilla i bänkarna? 

Det vore bättre att avsätta resurserna direkt i förskola och skola.

Förresten ska man även hämta skolkande riksdagsledamöter med polis?

lör
9
feb
2008
lördag, 09 februari, 2008 | Skriven av:

Så var årets andra ”Fika med en politiker” till ända. Det kom några stycken och det blev den del diskussioner om skolan.
Tyvärr kom det inte in i Skånskan och Sydsvenskan. Om detta berodde på oss eller tidningarna vet jag inte.
En stor annons hade givetvis varit trevligt men tyvärr tillåter inte vår ekonomi detta.

Men man ska vara glad för de som kom. Intressanta diskussioner blev det i alla fall.

Efter ”fikat” hade jag en liten enkel introduktionskurs i Gittan-användning. Gittan är Miljöpartiets BBS (diskussions system).
Gittan får man tillgång till om man är medlem. Man får då information från riks, region och kommun plus att man får en egen e-postadress. Det pågår en massa diskussioner i diverse olika ämnen. Rätt använt är Gittan ett jättebra verktyg för att kommunicera utan att fysiskt träffas.

Har precis lagt in miljöpartiets senaste insändare, om borgarnas skolpolitik och reservationer i Byggnadsnämnden, en om P-anläggningen vid arenan och en om Värpinge gård, på vår hemsida.

Snart är det dags att ta helg. Blir ett besök på Thairestaurangen vid bantorget där man kan få alla rätter, á la vegan, med tofu istället för ”kött”.

Sedan blir det lite hempyssel, bl.a. röjning av pappershögar p.g.a. politiskt engagemang innan det blir ”Melodifestival”. Tar man det inte för allvarligt är det rätt kul att bara sitta och titta och lyssna till det hela.