Inlägg den 01 februari 2008

fre
1
feb
2008
fredag, 01 februari, 2008 | Skriven av:

Gårdagen slutade med komunfullmäktige srax innan 23-tiden. I dag 6.02 gick tåget mot Kalmar. Med Öresundståg tar det 3 timmar utan byten. Bekvämt.
Det var kallt på morgonen det låg snö på bilarna och det var lite glatt på asfalten och det blåste kallt. Det var skönt att komma i tåget. Tåget var ganska välfyllt men inte överfyllt så det gick lätt att hitta en sittplats.
Jobbade med datorn, bra med eluttag men saknade internetuppkoppling.

Väl framme i Kalmar var en liten promenad till regionhuset. Det var ett Sydsammöte med bara miljöpartister från Kalmar län, Bleknge län, Skåne län, Östergörtlands län.

En fråga som var uppe på dagordningen var ansvarskommitténs förslag om regionförstoring.
Det belv intressanta diskussioner. Det år stor skillnad på länen (regionerna). Skåne som är störst och just nu stor tillväxt men inte så bra ekonomi och de andra mindre länen med mindre tillväxt men bättre ekonomi.

Viktigt är att inte fokusera kring gränser utan för- och nackdelar med själva regionutvidgningen. Intresset från Blekinge och Kalmar verkar lite svalt.
Svårt att ta slutlig ställning innan det finns ett mer färdigt förslag.

Det kommer att krävas åtskilliga diskussioner innan det blir klart. 2010 verkar helt omöjligt men till 2014 kan det finnas ett förslag.

Känner mig rätt mör. Vädret gör sitt till. Svinkall blåst och lite regn.

Nu ska det bli skönt att sova.

I morgon är det “Fika med Ulf Holm” på kansliet på Lilla Fiskaregatan 10 i Lund.

Hoppas det kommer många som vill fika rättvisemärkt och prata politik!

God natt!

Kategori: politik  | Skriv en kommentar