Inlägg den 05 februari 2008

tis
5
feb
2008
tisdag, 05 februari, 2008 | Skriven av:

“Vegetarisk kost till små barn kräver stor kunskap” kan man läsa som rubrik. Givetvis behövs det kunskap att ta hand om barn. Jag skulle vilja säga att det behövs stor kunskap oavsett kost.
Se bara hur barn mår idag!
Hur många får ätstörningar?
Hur många barn upplever inte stor oro och stress!

Man ska inte utesluta kött utan ersätta det med något annat. Att ersätta animaliskt protein med vegetabiliskt protein är inte svårt.

Det är ju inte heller så svårt att hitta och använda livsmedel berikade med B12 och D-vitamin.

Rådet att använda rapsolja om man inte äter fisk verkar ju inte så svårt heller.

Om den vegetariska kosten är välbalanserad innebär det inga risker för barnet.

Kunskap finns både om vegetarisk kost och hur man ska ta hand om sina barn. Tyvärr använder inte alla föräldrar den kunskapen.

Det finns information på nätet bl.a. på Svenska Vegetariska Föreningens hemsida. Det finns även böcker att köpa t.ex. “VEGETARISK BARNMAT” av Elsa Laurell.

Mindre kött och mer vegetabiler i kosten är också bra för klimatet och för världens fattiga befolkning.

Kategori: hälsa, vegetarism  | 6 kommentarer
tis
5
feb
2008
tisdag, 05 februari, 2008 | Skriven av:

Jag tycker att det har diskuterats IT och eDemokrati under väldigt lång tid och lite har hänt. Alltså mycket snack och lite verkstad.

Fortfarande är det en del politiker som verkar prioritera att få en @lund.se-adress. Det snackas också om att ge datorer till vissa politiker typ kommunstyrelsens arbetsutskott. Nu har kommunalråden fått dator och mobiltelefon.

Det hade varit bätter att lägga mer krut på “dokumenthanteringen”. Vad spelar det för roll om man får en dator om man inte får tillgång till några dokument.

Man får skilja på dokument och ärende. Ett ärende består av flera dokument.

Det verkar som det saknas styrning. Jag förstår inte att det skall vara så svårt om man ger klara direktiv hur dokument skall utformas och hur de ska spridas etc.

Letar man t.ex. efter protokoll så finner man att det saknas en del protokoll men även att det är gjort på olika sätt för olika nämnder. Detta ger ett rörigt intryck.
Protokoll och dagordningar är ju så enkelt att lägga ut så det borde verkligen fungera. Sedan är ett protokoll inte så mycket värt eftersom underlagen saknas. Men det är en start man kan ta reda på när ett beslut togs och vilket beslut som togs. Sedan får man gå till förvaltningen för att få fram underlagen.

Många klagar på Lunds kommuns hemsida men jag tycker inte den är så dålig men visst finns det förbättringar att göra. Det finns en del trevliga saker som saknas på många andra kommuners hemsidor.

Det pratas så mycket om Lund som lärdomens stad och att vi har ett universitet och en teknisk högskola. Därför är det märkligt Lunds kommun inte har kommit längre.

Kategori: demokrati, IT  | Skriv en kommentar