tisdag 5 februari 2008 | Skriven av:

Jag tycker att det har diskuterats IT och eDemokrati under väldigt lång tid och lite har hänt. Alltså mycket snack och lite verkstad.

Fortfarande är det en del politiker som verkar prioritera att få en @lund.se-adress. Det snackas också om att ge datorer till vissa politiker typ kommunstyrelsens arbetsutskott. Nu har kommunalråden fått dator och mobiltelefon.

Det hade varit bätter att lägga mer krut på “dokumenthanteringen”. Vad spelar det för roll om man får en dator om man inte får tillgång till några dokument.

Man får skilja på dokument och ärende. Ett ärende består av flera dokument.

Det verkar som det saknas styrning. Jag förstår inte att det skall vara så svårt om man ger klara direktiv hur dokument skall utformas och hur de ska spridas etc.

Letar man t.ex. efter protokoll så finner man att det saknas en del protokoll men även att det är gjort på olika sätt för olika nämnder. Detta ger ett rörigt intryck.
Protokoll och dagordningar är ju så enkelt att lägga ut så det borde verkligen fungera. Sedan är ett protokoll inte så mycket värt eftersom underlagen saknas. Men det är en start man kan ta reda på när ett beslut togs och vilket beslut som togs. Sedan får man gå till förvaltningen för att få fram underlagen.

Många klagar på Lunds kommuns hemsida men jag tycker inte den är så dålig men visst finns det förbättringar att göra. Det finns en del trevliga saker som saknas på många andra kommuners hemsidor.

Det pratas så mycket om Lund som lärdomens stad och att vi har ett universitet och en teknisk högskola. Därför är det märkligt Lunds kommun inte har kommit längre.

Träffar: 5

Kategori: demokrati, IT
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>