Inlägg den 02 februari 2010

tis
2
feb
2010
tisdag, 02 februari, 2010 | Skriven av:

AB skriver : Skräcksiffror för alliansen

Alliansen backar i opinionen och ligger nu under 40 procent.
Det största raset står Moderaterna för, enligt Aftonbladet/United Minds/Cint.
– Regeringen verkar ha förlorat initiativkraften, säger Carl Melin opinionschef på United Minds.

I den senaste opinionsmätningen ökar Miljöpartiet till 13.5 %. Det är en ökning med 2.8 %-enheter vilket befäster 3:e platsen. Både (M) och (S) tappar så (MP) knapprar in på ledarduon. Alliansen totalt tappar och mest tappar (M). (C) tappar och lägger sig precis på 4%-strecket.
Märkligt nog ökar (KD).

(SD) minskar med 1.1 %-enheter. Det rödgröna blocket ökar med 2.6 %-enheter till 50.3 %.
Mätningen är gjord mellan den 7/1 och 31/1 och är gjord via webben.

Det är nu ca 228 dagar kvar till valet den 19 september. Mycket kan kan hända och miljöpartiet har inte nått toppen ännu. Sjukförsäkringsdebatten har givetvis påverkat alliansens nedgång och nu väntas en charmoffensiv med skattesänkningar men fortfarande ligger arbetslinjen kvar och samma omänskliga syn på individen. Givetvis finns det de som fuskar och det gäller även inom politiken, men detta är inte regel.
Skattesänkningen kommer att gynna de som har bra ekonomi. Skattesänkningen har inte gett så många jobb. Tur för alliansen att de kan skylla på den internationella krisen. Statsministern är slarvig med siffrorna och påstod att det blivit fler jobb, 100 000 fler sedan 2006. Sedan visade det sig att det nog inte var så. Siffrorna nu är ungefär desamma som 2006.

Det är viktigt att vi kan lämna dagens allianspoletik bakom och se framåt och lösningen är inte att gå tillbaka till situationen 2006. Lösningen ligger i stället att jobba långsiktigt och ta till vara det nytänkandet som finns i dagens samhälle. Synen på människan är viktig. De allra flesta vill bidra med vad de kan. Försörjning är en grundförutsättning för att man ska kunna leva ett tryggt och gott liv. Vi behöver fler småföretagare och fler gröna jobb.
Vi behöver en skola som inte har betygssättning som huvuduppgift utan som i stället satsar på varje individ och ger alla en möjlighet att utvecklar utifrån sina förutsättningar.

Det gäller också att ge de äldre en trygghet och bra förutsättningar för att leva ett gott liv. Här spelar miljön man vistas i en stor roll. maten är också viktig. Maten ska lagas av bra ingredienser och så nära där den ska intas som möjligt. “Cook and Chill” är inte ens billigare rent ekonomiskt och är knappast någon höjdare om man ser till matkvalité och matkultur.

Bra siffror nu men de kan bli bättre och framför allt kan de bli valsiffror. Opinion är en sak och val är en annan.

Kategori: valet2010  | En kommentar