Inlägg den 06 februari 2010

lör
6
feb
2010
lördag, 06 februari, 2010 | Skriven av:

SvD skriver : M vill locka fler kvinnliga väljare

Med sänkt skatt och satsningar på ökad trygghet för kvinnor riktar Moderaterna in sig på att ta över initiativet i kampen om de kvinnliga väljarna från den rödgröna oppositionen inför höstens val.

Moderareterna använder som sitt vanliga “ESS”, dvs “sänka skatten”. Nu vill man få kvinnliga väljare att rösta på moderaterna. Givetvis är det inget direkt löfte att höja kvinnors löner men möjligen ska man sänka skatten. Hittills har det alltid varit de som tjänar mest som också tjänar mest på moderaternas skattepolitik.
Ska det hjälap kvinnors situation räcker det inte att göra några skattesänkningar. Sänks skatten minskar utrymmet att satsa på offentliga sektorn, kollektivtrafik, barnomsorg, föräldraförsäkring, sjukvård, rättsväsendet etc. Låg skatt är en del av vad man får kvar men givetvis är bruttolönen, innan skatten är dragen, betydelsefull. Låg lön tjänar inte mycket på lägre skatt.

Sänka skatt och höja avgifter är givetvis mest fördelaktigt för de som tjänar bra. Så det gäller att inte bara se till själva skattesänkningen.

Tidigare var det pensionärerna som skulle få skattesänkning och nu är det kvinnorna. Jag missunnar ingen av dessa grupper mer pengar i plånboken även om alla pensionärer inte är fattiga. Klyftorna i Sverige har ökat de senaste åren. De rikare blir rikare och de fattiga blir fattigare.

Jag har inte hört något från moderaterna hur de ska finansiera dessa skattesänkningarna. Det blir väl ett nytt lån som kommande generationer ska betala av.

Det märks att det är valår för detta kan väl inte betraktas som något annat än valfläsk.

Att höja eller sänka skatt är ingen fråga i sig. Skattenivån måste bero på behovet och just nu finns det behov. Bland annat behövs det ett trygghetssystem värt namnet.

Det är dags att välja en ny regering …

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar