Inlägg den 10 februari 2010

ons
10
feb
2010
onsdag, 10 februari, 2010 | Skriven av:

Nya MiljöAktuellt skriver “Hon är miljömäktigast 2010”

Maria Wetterstrand, Miljöpartiets språkrör, är Miljömäktigast år 2010. En titel som självklart är en ära, men samtidigt förpliktigar en hel del. Själv vill Maria Wetterstrand gärna vara miljömäktig, så länge det innebär att hon får ha inflytande över miljöfrågorna.

Enligt juryn utses Maria Wetterstrand, Miljöpartiets språkrör, till 2010 års miljömäktigaste för att hon ”är trovärdig, kunnig, engagerad, rak och saklig. Hon är en lysande stjärna som tar Miljöpartiet till nya höjder genom att föra in nya idéer och tankeströmningar.” Enligt nomineringen har också Maria ”på ett tydligt, personligt och rakt sätt lyft in miljöfrågorna rakt in i människors tv-rum och läsefåtöljer.”

Detta har tyckt länge, trevligt att det nu finns fler som tycker att Maria Wetterstrand är en lysande stjärna som på ett tydligt, personligt och rakt sätt lyft in miljöfrågorna rakt in i människors tv-rum och läsefåtöljer.

Det är bara att gratulera oss själva till att ha en en sådan resurs i partiet …

och så givetvis ett GRATTIS TILL MARIA!

Träffar: 5

ons
10
feb
2010
onsdag, 10 februari, 2010 | Skriven av:

Är på möte med miljöpartister från södra Sverige. Vi har precis pratat höghastighetsbanor. Visst är det bra med höghastighetsbanor men det behövs även bra matartrafik. Det finns många som vill åka tåg istället för att köra bil och dessutom behövs det en överflyttning av gods till från väg till spår. Skåne har en väldigt stor transittrafik av gods. En del av denna trafiken kan överflyttas till spår men en del skulle kunnas flyttas till sjöfarten.

Fick gå från mötet och prata med Gustav Fridolin. Gustav ska iväg på en resa med sin klass och ville kolla upp hur läget var inför helgen 27-28 februari. Den helgen tänkte vi ha möten i Åstorp och Klippan för att få igång miljöpartiavdelningar där.

Gustav får fungera dragplåster och kommer att prata om sin senaste bok, Blåsta. Det är roligt att Gustav åter vill kandidera till riksdagen. Gustav är enligt min mening en man med båda fötterna på jorden.

Nu så är det dags att bege sig hem till Lund och ett litet sammanträde med Kultur- och Fritidsnämnden.

Träffar: 11

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
ons
10
feb
2010
onsdag, 10 februari, 2010 | Skriven av:

I dag är jag på resande fot. Inte så långt bara till Kristiantad. Tåget jag åkte med skulle bestå av två tågset men det blev bara ett. Vilket innebar att många fick stå eftersom det var lika många som vanligt som åkte med tåget. Det gick ändå bra eftersom tåget kom och gick i tid.

Dock blev jag uppmärksammad på ett problem eftersom det var ett kvinna med ett funktionshinder som därför använde ett litet trehjuligt fordon. Dels var det få som släppte förbi henne så att hon kunde komma med på tåget. När jag spärrade vägen för framrusande gåendes resenärer och släppte fram henne tog hon fart. Tyvärr gick det inte helt bra eftersom hennes framhjul fastnade mellan tåg och perrong. Detta är lite konstigt eftersom det är en nyombyggd perrong och relativt nytt tåg.
Nu gick det bra eftersom det fanns bra “handtag” att ta tag i så det var bara att lyfta upp framhjulet.

Anledningen till min resa är att jag ska vara med på ett möte med miljöpartister från södra Sverige. Vi kommer att diskutera hur vi kan samarbeta under valrörelsen. Det finns många sätt som vi kan hjälpa varandra.
Genom samverkan över länsgränserna kan vi vinna mycket. Mp Skåne ska snart ha en aktivitet i Osby som ligger i Skåne men det finns miljöpartister från Kronoberg som bor närmare Osby än många miljöpartister från Skåne.

Träffar: 10