Inlägg den 05 februari 2010

fre
5
feb
2010
fredag, 05 februari, 2010 | Skriven av:

HD skriver : Miljöpartiet i Båstad träder fram

Det lokala Miljöpartiets nya språkrör träder fram. En erfaren politiker och en idérik biolog ska sätta fart på partiarbetet inför årsmötet.

Miljöpartiets lokalavdelning bildades officiellt i onsdags. Efter mycket hemlighetsmakeri kring vilka som engagerar sig i partiet träder nu språkrören fram. Det blir Katarina Toremalm och Jonas Holgersson som ska föra partiets talan fram till årsmötet den 29 mars.

Miljöpartiet har återbildats i Båstad. Vi har haft en medlemskara som legat stilla men som nu ökar. Till skaran har nu några som varit politiskt aktiva i andra partier sällat sig. Det är alltid lite extra att politiker byter parti. Att det händer i Båstad just nu är inte så konstigt eftersom Miljöpartiet inte funnits lokalt under de senaste mandatperioderna.

Miljöpartiets opinionssiffror växer så gör även medlemsantal och samtal om vår politik.
Det händer en del i politiken i Skåne. Det är inte bara i Båstad som (FP) tappar “politiker”. I Trelleborgs Allehanda kan man läsa om att några folkpartister lämnar (FP) och tänker eventuellt starta nytt parti. I Perstorp har Miljöpartiet återbildats och dessutom har ett nytt parti bildats, Perstorps Framtid.

På riksnivå fortsätter det rödgröna samarbetet och hittills har det gått bra. Mycket beroende på att Miljöpartiet ökat. I Novus senaste “Valvinden” tror 55 % av de tillfrågade att det blir en rödgrön valseger vilket är en ökning med 14 %-enheter sedan mätningen i september 2009.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar