Inlägg den 12 juni 2008

tor
12
jun
2008
torsdag, 12 juni, 2008 | Skriven av:

Vi hann ganska så långt till och med socialnämnden. Så i morgon börjar vi med Vård- och omsorgsnämnden. Tyvärr så blev det inget stöd för miljöpartiets yrkande om att avsätta pengar till utökad social jour.
(v) ville inte avsätta några pengar med hänvisning till att de har en motion som skall behandlas. Märklig logik. Vad skulle problemet bli att avsätta pengar innan motionen behandlades?

Alliansen argumenterade också lite konstigt när det gäller hemlösa. Antalet hemlösa är större än vad man trott och ändå vill man avvakta.

Man får i alla fall vara glad att vi hann så lång vilket kan innebära att vi är klar med budgeten innan kvällspausen vilket innebär att fredagskvällen är räddad.

tor
12
jun
2008
torsdag, 12 juni, 2008 | Skriven av:

Nu går det undan. Vi har redan klarat av tekniska nämnden. Det har varit en del debatt om kollektivtrafiktaxan.
Vänsterpartiet vill sänka den lokala busstaxan från 15 till 10 kr. De pengar de lägger till kommer inte att räcka så förslaget är inte finansierat.
Miljöpartiet vill också få fler att åka kollektivt men vi tror att det är bättre att öka turtätheten, fler avgångar, fler bussar och bättre bekvämlighet för kollektivresenärerna.
Antal resande ökar vilket ger ett kapacitetsproblem. Detta kapacitetsproblem förvärras av (v):s förslag.
(s) sa att miljöpartiet hade varit med och chockhöjt Skånetrafikens taxa med 20% (sedan valet 2006) och glömde säga att deras förslag var att höja med 15%.
Miljöpartiet har valt att höja för att kunna bygga ut kollektivtrafiken. Vi är inte nöjda vi behöver bygga ut mer. Fortfarande är det för få turer mellan våra byar och Lunds centrum. Lösningen är kanske inte fler stora bussar men det måste vara möjligt att öka antalet turer.
Miljöpartiet har också varit pådrivande att få i stånd en studentrabatt.
Visst för vissa är det dyrt att åka kollektivtrafik men villl vi få över bilåkare till kollektivtrafiken räcker det inte att sänka priset.

Vad hjälper det att ha låg taxa om det inte kommer någon buss?

Kommunfullmäktige startat igen kl. 19.00.

tor
12
jun
2008
torsdag, 12 juni, 2008 | Skriven av:

Kan man låta bli att undra över om det är ett aprilskämt eller inte när SDS skriver “Lärare tejpade igen mun på treåring“.

“Treåringen var högljudd. Då tejpade förskolläraren över munnen på honom – två gånger om. Trots att skolan i Lund polisanmälde honom och polisutredningen inte är klar har läraren fått tillbaka sin tjänst.”

Vilken utbildning har denna person fått?
Kan man vara lämplig att jobba med barn om man gör på detta viset?

Inte nog med att förskolläraren tejpade en gång. När den första vanliga tejpbiten inte fungerade blev det en kraftigare tejpbit.

Nu ska man inte tro att alla förskollärare agerar så här men om någon gör det borde man väl kunna göra något åt det hela och flytta undan denna person från att jobba med barn.
Hur kan man försvara att personen får fortsätta jobba med små barn?
Man borde i alla fall avvakta tills polisutredningen blir klar innan personen får fortsätta med “business as usual”

Kategori: skolpolitik, våld  | 22 kommentarer
tor
12
jun
2008
torsdag, 12 juni, 2008 | Skriven av:

Miljöpartiet ökar i SCB:s senaste partisympatiundersökning. Mp ökar till 5.9 % vilket är +0.7%-enheter sedan valet. Det borde givetvis varit en större ökning men viktigast är trenden. Bättre att öak långsamt än att gå upp och ner.
Totalt sett har alliansen 40.1% vilket är en statistisk säkerställd minskning med 8.1% sedan valet. Miljöpartiet plus (s) plus (v) har 55.7% vilket är en statistisk säkerställd ökning med 9.6%-enheter.

Kategori: politik  | Skriv en kommentar
tor
12
jun
2008
torsdag, 12 juni, 2008 | Skriven av:

Tänk att få två hela dagar i juni inne i Lunds Stadshall. Om några immar, 8.30 börjar Lunds kommunfullmäktige. Det börjar med en allmän politisk debatt som lär ta några timmar och där pajkastning lär förekomma. Det brukar det nämligen bli. Jag tror ingen lär bli mycket klokare efter detta. De flesta kommer säkert bara att bli mer förvirrade.
Lite bättre blir det kanske när det kommer till själva budgeten.

Alliansen kommer att hävda, som vanligt, att man inte skär ner och sparar. Till bevis för detta tar de att nämnder och styrelser får lite mer pengar än förra budgeten. Vad de glömmer är att de inte tagit hänsyn till att de allra flesta kostnader har ökat t.ex. lönekostnaden. Det är samma logik som alliansen använder när man får en skattesänkning med 100 kr/mån och man samtidgt har fått ökad a-kasseavgift med över 100 kr/månad. Kvar i plånboken finns det alltså mindre pengar när alla räkningar är betalda.

Du kan följa kommunfullmäktige på plats i Stadshallen, via Steve-kanalen om du har kabel-TV och på internet.

Det börjar på torsdag den 12 juni kl. 8.30 och håller på till 22.30, fortsätter sedan på fredag med start 8.30 tills minmum att budgeten är klar. Preliminär sluttid 22.30.

Kategori: politik  | Skriv en kommentar