Inlägg den 17 juni 2008

tis
17
jun
2008
tisdag, 17 juni, 2008 | Skriven av:

Förhoppningsvis blir det en återremiss där man tar allvarligt på återremissuppdraget. Det har gått ett år sedan det senast var uppe till diskussion och under den tiden har det inte hänt så mycket.
Låt det nu bli en rejäl genomgång och en rejäl öppen debatt.

Bäst är nu att gå vidare utan tidigare prestige. Detta är en för viktig fråga för att bara viftas bort. det handlar mångt och mycket om vilket samhälle vi vill ha. Låt det inte bli ett storebrorssamhälle.

tis
17
jun
2008
tisdag, 17 juni, 2008 | Skriven av:

Hittills är det bara en ur alliansen som klart deklarerat att han tänker rösta nej till FRA-lagen. Det är bra.
Lyssnade på radion där alliansens alla ungdomsförbund deltog. Alla ungdomsförbunden är emot FRA-lagen.
Bra att de har kurage att stå emot moderpartiet.

Enligt luf:s ordförande hade Cecilia Wikström (fp) bestämt sig att rösta nej men blev tveksam efter ett gruppmöte med (fp). Birgitta Ohlsson (fp) har tidigare deklarerat att hon ska rösta nej.
Att frågan är känslig märks på många sätt. Bl.a. fick (fp):s ungdomsförbund inte vara med på (fp) gruppmöte.

Att ett ungdomsparti revolterar kan kanske förklaras bort men att fyra st gör det då borde man kanske fundera lite extra.

Ska bli spännande att se hur det går i morgon. Tyvärr avbröts dagens SVT24:s sändning innan alliansens nej-sägare skulle tala. Hade varit intressant att lyssna vad t.ex. Fredrick Federley (c) och Annie Johansson (c) hade att säga.

Frågan är hur partipiskorna kommer att vina?

tis
17
jun
2008
tisdag, 17 juni, 2008 | Skriven av:

Ibland hör man konstiga ljud på kolonin. I går kväll hördes konstiga stönanden. Efter lite koll så kom ljudet ifrån häcken. Vid närmare betraktande så var det två igelkottar som sprang runt varandra och utstötte diverse konstiga ljud. Det lät aggressivt men vad jag hört så skall detta ingå i parningsritualen igelkottar emellan. Hoppas vi inte störde för mycket. Ibland klampar man in i något man inte borde.

Igelkottarna besöker oss då och då. Man hör hur det rasslar i buskarna. De dricker vatten ur fatet som är under trädgårdsslangen. Ibland hör man krasande ljud när de äter snäckorna. Hade varit bra om de hade tagit en och annan mördarsnigel men de smakar väl inte så gott.

De är väldigt gulliga med sina små spetsiga och fjuniga huvuden. Speciellt när den lilla nosen luktar sig fram till godsaker att äta. Man blir glad av levande djur om de inte äter upp man odlar förstås. Lite får de äta men inte allt.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar