Inlägg den 15 juli 2009

ons
15
jul
2009
onsdag, 15 juli, 2009 | Skriven av:

pion&dill_juli2009 Nu har de vaknat till liv. De har varit ganska så passiva hittills men nu så är de på krigsstigen. De har lyckats äta upp en squash trots bevakning. Nu gäller det att kolla noga och ofta.
I dag var jag i tingsrätten vi avslutade mål efter att man gjort en undersökning av den tilltalades tillstånd. Det är första året som jag tjänstgjort i julimånad.

Nu är det många turister i Skåne och tågen är fulla i alla fall de jag har åkt med. Det är trevligt men tyvärr innebär det även förseningar. En irriterande sak är att de som skall stiga på tåget står precis utanför dörrarna så att man inte kan komma ut. Skånetrafiken har en kampanj med att separera trafiken på perrongen och att man ska lämma plats för avstigande. Jag vet inte om det är så många som känner till kampanjen eftersom det är så många som ställer sig precis framför dörren. Vilket innebär att av- och påstigning tar för lång tid vilket innebär att tågen blir extra försenade.

Varför ställer man sig och blockerar utfarten?
Man skulle kunna tro att man vill komma snabbare in i tåget. Men så blir det ju inte, möjligen för någon enstaka resenär. För ibland tränger man sig på tåget innan alla har hunnit ut.
Detta är väl samma egoistiska tänkande som gör att man dubbelparkerar och som gör att man ställer sin cykel i början på pontonbron vid Malmö C. Vilket innebär att man knappt kommer fram till de lediga platserna längre in.

Samma egoism som gör att man tar upp två platser på tåget, en för sig själv och en för sitt bagage, trots att tåget är knökfullt.

Lite mindre egoism skulle innebära ett trevligare samhälle att leva i för alla.

Kategori: etik, koloni  | En kommentar