Inlägg den 10 juli 2009

fre
10
jul
2009
fredag, 10 juli, 2009 | Skriven av:

Regntungaskyar_juli2009 Nu har det slutat regna men mörka moln finns fortfarande på himlen. Visserligen finns det lite blått här och där. Ska ta mig till Morot & Annat, vid Drottningtorget i Malmö, för att handla lite. Bl.a. världens godaste tomater. De är från en odlare i Staffanstorp. Det kan man kalla tomater. Det är värt att bara ha dessa under några månader om året eftersom de smakar så gott. Många tomater som man köper under övrig tid på året ser möjligen ut som tomater men de smakar inte så mycket. Oftats har de en perfekt jämn röd färg. Typiskt som så mycket annat i dag, ett yttre skal men inte så mycket innehåll.

Har du inte varit och handlat på Morot & Annat så gör det. Här är allt ekologiskt, mycket säljs i lösvikt, trevlig atmosfär …
En genomtänkt affär med ekologi som ledord.

fre
10
jul
2009
fredag, 10 juli, 2009 | Skriven av:

Nu har det kommit regn. Det behövs verkligen det är jättetorrrt. Inga problem för våra odlingar men det måste vara ett problem för odlarna som lever på det.
Det börjar redan klarna lite vid horisonten men jag tyckte jag hörde att nu skulle det komma “mycket regn”. Det som kom nu var inte så mycket men det regnade rätt så hårt så en del stakars växter är lite nedslagna just nu men de reser nog sig varefter regndropparna faller av.

Regn_juli2009

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
fre
10
jul
2009
fredag, 10 juli, 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Ipredator flygfärdig till helgen”

Pirate Bay-grundarnas anonymiseringstjänst Ipredator kan börja fungera i skarp version redan till helgen. Då skickas inbjudningar ut till de 170 000 personer som står i kö för att dölja sin identitet på nätet.
Tjänsten utlovades redan för någon månad sedan men har dragit ut på tiden. Men nu betatestar omkring 13 000 personer tjänsten och sedan är det dags för alla dem som väntar på att få gömma sitt ip-nummer med Ipredator. Allt fler betatestare har släppts på och piraterna bedömer nu att tjänsten är så stabil att den är mogen för lansering i full skala.

IPRED har urholkat rättssystemet och “skapat” nya betaltjänster på internet. Betaltjänster som ska göra datorns ip-nummer “osynligt”.
Stora bolag har redan börjat använda möjligheterna med IPRED och fått ut ip-nummer till “misstänkta” fildelare.

Priset kommer att ligga i storleksordningen 40–50 kronor i månaden. Bakom tjänsten ligger främst de tre fängelsedömda piraterna Peter Sunde, Gottfrid Svartholm Warg och Fredrik Neij, men också ett kluster av andra personer som hjälper till.
– Det ska startas en stiftelse som ska ta emot pengarna och vinsten kommer att gå till internetprojekt, säger Sunde som understryker att Ipredator inte kommer att lagra någon information om användarna.

Skrämmande att alliansregeringen har skapat denna lag på begäran av stora bolag inom musik, film och bokbranschen. Om nu Ipredator fungerar så är vi tillbaka vid ruta ett frånsett att vi urholkat rättsystemet och försämrat integriteten.

Lyssnade på Roger Wallis sommarprogram i onsdags. Han har en sund inställning i frågan, kompositör som han är. Han pratade om att det kommit nya engelska studier som visar att fildelare köper mer “kultur” lagligt.

Det finns många olika undersökningar om huruvida fildelare köper mer musik och film eller om de går på konserter och bio mer än icke fildelare,
En del har gjorts på uppdrag av de stora mediabolagen och sedan finns det de som gjorts av oberoende.

Poängen är fortfarande att även om det är olagligt att fildela upphovsrättsskyddade verk så är det helt orimligt att avlyssna alla och att skapa en IPRED-lag.

Ska bli spännande att se om internet och dess användning blir en valfråga 2010.

fre
10
jul
2009
fredag, 10 juli, 2009 | Skriven av:

IH_juli2009Även om det inte blev en hängmattedag så blev det lugnt och skönt. Vi åkte till min sambos jobb och fixade lite. Hon jobbar på Röda Korsets Internationella hus i Lund. Det behövdes sättas upp lite grejer på väggarna och för det krävdes det lite borrning och pluggar. Kul att göra nytta utan natt få betalt.
IH&stockrosor_juli2009Internationella huset ligger i ett gammalt hus som tillhört Lunds Södra Station. Det är ett mysigt gammalt hus. Vi satte några stockrosplantor för två år sedan och de har verkligen tagit sig. Det är höga och ståtliga. Tyvärr har blåsten tvingat dem att bli lite krokiga.
Verksamheten är främst social med t.ex. svenskundervisning och är en träffpunkt för alla men där finns även en loppis. Man har en speciell avdelning för festkläder och för övrigt så är det blandade grejer. Köksutrustning, böcker elektronik … Utbudet varierar mycket beroende på vad som skänks.
Det köps så mycket nytt och det är ju helt galet att slänga grejer som fungerar. Så det är bra att det finns loppisar så att grejerna kan komma till nytta efter första ägaren. Det är bra för de som inte har så mycke pengar och så minskar det resursslöseriet.

Åt lunch på Mikai som ligger på Stora Södergatan 20. Det blev vårrullar och wookade grönsaker.. Det var det enda som var veganskt. Gott men lite väl starkt.

Han även med ett besök på Erikshjälpens loppis. Där hittade jag en tekanna, som egentligen är en kaffekanna. Endast 36 kronor. En snygg och välbevarad kanna. Inget lyxporslin men snygg och praktisk.