fredag 10 juli 2009 | Skriven av:

IH_juli2009Även om det inte blev en hängmattedag så blev det lugnt och skönt. Vi åkte till min sambos jobb och fixade lite. Hon jobbar på Röda Korsets Internationella hus i Lund. Det behövdes sättas upp lite grejer på väggarna och för det krävdes det lite borrning och pluggar. Kul att göra nytta utan natt få betalt.
IH&stockrosor_juli2009Internationella huset ligger i ett gammalt hus som tillhört Lunds Södra Station. Det är ett mysigt gammalt hus. Vi satte några stockrosplantor för två år sedan och de har verkligen tagit sig. Det är höga och ståtliga. Tyvärr har blåsten tvingat dem att bli lite krokiga.
Verksamheten är främst social med t.ex. svenskundervisning och är en träffpunkt för alla men där finns även en loppis. Man har en speciell avdelning för festkläder och för övrigt så är det blandade grejer. Köksutrustning, böcker elektronik … Utbudet varierar mycket beroende på vad som skänks.
Det köps så mycket nytt och det är ju helt galet att slänga grejer som fungerar. Så det är bra att det finns loppisar så att grejerna kan komma till nytta efter första ägaren. Det är bra för de som inte har så mycke pengar och så minskar det resursslöseriet.

Åt lunch på Mikai som ligger på Stora Södergatan 20. Det blev vårrullar och wookade grönsaker.. Det var det enda som var veganskt. Gott men lite väl starkt.

Han även med ett besök på Erikshjälpens loppis. Där hittade jag en tekanna, som egentligen är en kaffekanna. Endast 36 kronor. En snygg och välbevarad kanna. Inget lyxporslin men snygg och praktisk.

Träffar: 7

Kategori: koloni, livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>