Inlägg den 08 juli 2009

ons
8
jul
2009
onsdag, 08 juli, 2009 | Skriven av:

Ännu en varm dag. Bra för bär som solmognar för fullt. Nu blir det mycket fukt och bärmixningar, både till frukost och till kvällsmat.
Skönt att bara fixa. I dag blev det slipning och målning av brevlådan, lite omplanteringar och så lite rensning av överblommade växter och en och annat ogräs.

Läste om läkarnas jourersättningar i DN.

Det är överläkarna på psykiatriska länsakuten och beroendeakuten som, utöver en grundlön, får ersättningar runt 11.000 kronor för att vara jour i hemmet. En helg som midsommarafton fördubblas den ersättningen.

Avtalet slöt Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, med Stockholms läkarförening år 2002. Bakgrunden till avtalet var att det var svårt att få specialistläkare att ta jourerna på länsakuten. De ansågs för dåligt betalda och det hände ofta att läkare sjukskrev sig i sista sekunden. Nu är jourerna populära.

Det är overkligt att någon kan använda skattebetalarnas pengar på detta sätt. Inte konstigt att sjukvården kostar mycket.
Jourersättning på 22 000 kr för att vara hemma och sedan extra om man behöver rycka in är ju inte rimligt.

Tidigare var jourersättningen var för dålig så läkarna sjukskrev sig i sista sekunden men nu med de höga ersättningarna så är det annorlunda.
Hur kan man sjukskriva sig för att undvika att ta ett jourpass?
Borde det inte vara detta som man borde åtgärda än att höja ersättningen?

Krusbär_juli2009