Inlägg den 06 juli 2009

mån
6
jul
2009
måndag, 06 juli, 2009 | Skriven av:

Det finns många växter och det är väldigt trevligt. Grannen har en blomma som luktar choklad. Varför det har blivit så vet jag inte. Kanske är det någon botanist som älskade choklad och blommor eller så har det bara blivit så.

Nu är det lite kvavt. Regnet hänger i luften. I dag tjänstgjorde jag i Tingsrätten. Det var tre mål varav ett blev inställt eftersom målsägaren inte var delgiven. Det är ju lite slarvigt minst sagt att inte delge alla parter.

De senaste målen jag suttit på har varit lite speciella. Så även idag. Det var ett mål rubricerat som “MIsshandel” där det inte fanns en målsägare. Det var till och med så att man inte med säkerhet kunde fastställa vem målsäganden var, dvs den som blivit utsatt för misshandlen. Mycket tydde på att det var sambon. Jag har aldrig tidigare varit med om att det saknats en målsägare i ett misshandelsmål. Det komplicerar det hela. Hur ska man veta hur hårt slagen varit? Hur ska man veta vilka skador som uppkommit?
Nu fanns det bra vittnen som gav samstämmiga uppgifter så vi kunde komma fram till ett utslag som kändes rätt.

Det var en bra dag att sitta ting eftersom det var svalt och skönt i tingssalen. Normalt brukar detta vara ett problem för att det är för kallt men idag var det perfekt inomhusklimat. Tingssalen är kanske dimensionerad för högsommarväder.

Chokladblomma_juli2009

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar