Inlägg den 17 juli 2009

fre
17
jul
2009
fredag, 17 juli, 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Kulturkrock vid badbryggan”

Nakenbad är befriande. Men inte för alla. Flera i Falsterbo retar sig på det kösystem som har bildats när nakenbadare värnar integriteten vid kommunens enda bryggan.

I tjugofem år har hon väntat vid strandkanten medan nakenbadarna har tagit sina morgondopp längst ut på bryggan. Tillsammans med flera andra i kön har hon förbannat “de jäkla nakenbadarna”. Men en dag fick hon nog. Nu har kvinnan “mopsat upp sig” och struntar i kösystemet. Fast det är ett högt pris hon har fått betala. Och frågan är så känslig att hon inte vågar avslöja sitt namn.

– Folk har slutat hälsa på mig och jag blir ständigt tillrättavisad. Men det är ett obehag jag får ta, jag vägrar känna mig som en inkräktare.

Enligt kvinnan fungerar kösystemet såhär: En person går längst ut på bryggan, tar av sig kläderna och hoppar naken i. Först när han eller hon är på väg in mot stranden kan nästa person gå ut.

Märkliga saker hända. I Vellinge där friheten är så stor så kan en person hindra andra att använda kommunens enda badbrygga genom att bada näck.
Intressant att det finns oskrivna regler för hur man använder en badbrygga.

Vore det inte smartare att ha två badbryggor en för nakenbadare och en för övriga.
Eller är det så att de som badar nakna måste bada ensamma?

– En del går ut på bryggan utan att vänta på sin tur, det är folk som inte vet bättre. Kösystemet är av hänsyn till andra och för integritetens skull, säger han och hoppar i.

Det kan inte vara så många som badar på detta ställe eftersom en person kan uppehålla bryggan en bra stund. Det verkar inte finnas regler för hur länge man får bada. Man säger att “kösystemet är av hänsyn till andra och för integritetens skull”.

Jag tycker inte det verkar som att de som uppehåller bryggan för sig själv tar så mycket hänsyn till andra. Men friheten är ju stor för den som utnyttjar den på bekostnad av alla andra, men det är väl så det fungerar i moderaternas Vellinge.

Näck såklart.

fre
17
jul
2009
fredag, 17 juli, 2009 | Skriven av:

I DN/Synovates senaste väljarbarometer från den 26 juni fick mp+s+v tillsammans 47,3 procent mot 45,3 för de fyra borgerliga regeringspartierna. Skillnaden mellan blocken är så liten att den inte är statistiskt säkerställd. Sverigedemokraterna låg på 3,3 procent.
(sd) är fortfarande utanför riksdagen men de närmar sig 4%-spärren. Om alla partier bara tar debatten med (sd) borde väljarna inse att (sd) inte behövs och att de inte kommer att tillföra så mycket.

I Lund är det bara “integration”, “hemspråk” och “mångfald” som får upp (sd) i talarstolen. De spelar ut pensionärer mot icke svensk födda. Genom att respektera dem som ett politiskt parti och bemöta deras politik kan vi bibehålla demokartin och se till att “missnöjespartier” som (sd) hålls utanför riksdagen.

Ännu finns inga siffror redovisade för de olika partierna förutom (sd). Skillnaden mellan blocken är inte stor men dock till oppositionens fördel. Ska bli intressant att se de olika partiernas %-tal.

fre
17
jul
2009
fredag, 17 juli, 2009 | Skriven av:

Nu kommer regnet, stilla och fint. Det är verkligen välbehövligt. Tyvärr blåser det lite byigt så det blir tufft för vissa växter. SDS skriver “Nu kommer regnet”.

Regnet har nu börjat dra in över Skåne och det förväntas bli ett ordentligt skyfall på sina håll. Men det finns chans för sol i helgen.

Efter hot om kommande regn blev det rejält trångt på stranden i Lomma på fredagen. Skåningarna gick bokstavligt talat man ur huse för att få lite sol innan det sämre vädret skulle dra in.

Annars har det varit en varm och skön dag. Lyssnade på sommar visserligen inte i en hängmatta men på en madrass i gräset. Skönt!
Idag var det en s.k. coach som berättade om sitt liv och sina upplevelser. Ledordet var “våga”. Var inte rädd att misslyckas. Ett misslyckande är en lärdom i sig.
Det är inne med “coaching”. Många gånger är det enbart självklarheter de förkunnar. Men visst ibland kan det behövas sägas självklarheter. Orden måste sjunka in.
Lösningen på våra “problem” måste komma från oss själva. Det är enbart vi själva som kan ändra på oss. Det hjälper inte att bara läsa böcker om man inte gör något själv. Vi kan mer än vi tror.

Dill_juli2009

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar