Inlägg den 20 maj 2010

tor
20
maj
2010
torsdag, 20 maj, 2010 | Skriven av:

När man har täckodling är det lite problematiskt att så små frön direkt i jorden. Använder man hylsan till en toarulle, dvs den styva cylindern som blir kvar när pappret är slut, så får man en skyddad yta där man kan så fröna. Täckningen kan då läggas runt hylsan och fröna får plats att gro och man kan lätt se när fröna börjar att gro.
Förhoppningsvis går mördarsniglarna förbi hylsan utan att hitta den späda plantan. Nu har mördarsniglarna vaknat. De gillar väl värmen och att det har blivit fuktigare i jorden. Tänk om man kunde få mördarsniglarna att äta kirskål. Är det någon som vet något trick för att omvända sniglarna?

I dag var det sommarvärme igen, ännu varmare än i går. Skööönt …
I morgon fredag ska det också bli varmt, 19 grader. Inget regn men molnigt. Förhoppningsvis blir det bra torkväder det är nämligen dags att tvätta.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
tor
20
maj
2010
torsdag, 20 maj, 2010 | Skriven av:

Nya MiljöAktuellt skriver : Så agerar McDonalds på CSR-skandalen

Efter Dokument Inifråns avslöjande reportage om ungdomar som regelbundet tvingas arbeta gratis på McDonalds arbetar företaget febrilt med att återställa gästernas och de anställdas förtroende.

Raymond Mankowitz är kommunikationsdirektör på McDonalds och rankad som Sverigefemma i socialt ansvar av tidningen CSR i praktiken. När SVT:s Dokument Inifrån i helgen avslöjade att ungdomar regelbundet tvingades arbeta gratis på McDonalds restauranger gjorde sig Raymond Mankowitz emellertid oanträffbar – i varje fall för Miljöaktuellt som försökt nå honom sedan i måndags morse. Istället får vi svar på våra frågor av Frida Berg, som är inhyrd av pr-firman Hill&Knowlton.

Det är verkligen tråkigt att detta händer i Sverige. I går var jag på en CSR konferens och pratades det mycket om vad som händer i andra länder. Dokument Inifråns reportage visar att det behövs även en del förbättringar i Sverige.
Extra illa är det att man utnyttjar ungdomar på detta vis.
Att det varit tufft att jobba på McDonalds har man ju hört men att det skulle vara så här är ju inget annat än en skandal.

Tidigare har det rapporterats om hur man använde skumma städfirmor.

Skönt att man är vegan och inte behöver besöka och gynna denna kedja.