Inlägg den 03 maj 2010

mån
3
maj
2010
måndag, 03 maj, 2010 | Skriven av:

Så har den kommit budgeten som visar att det finns ett trovärdigt regeringsalternativ. Tyvärr måste man alltid utgå ifrån det nuvarande läget. Denna budget är en väg mot ett nytt samhälle. Ett samhälle där alla behövs och alla vill bidra efter möjlighet. Totalt jobbar få av oss alldeles för mycket och vissa jobbar inte alls. Det behövs skapas fler jobb men vi behöver också tänka om så att vi vårdar vårt liv.
Nuvarande regering har genom sin arbetslinje ökat otryggheten och gjort de starkare än starkare på bekostnad av de svagare som blivit svagare.

Ett tryggare Sverige
Vi vill bygga ett tryggare Sverige. Vi vill upprätta en fungerande sjukförsäkring som inte lämnar människor i kläm vid sjukdom utan istället hjälper dem vidare. Därför tar vi bort stupstocken, höjer taken och möjliggör återförsäkring. Vi förbättrar A-kassan genom att sänka avgifterna, höja dagersättningen och sätter ersättningsnivån till 80 procent hela ersättningsperioden. Människor ska veta att de kan känna trygghet och omtanke om olyckan är framme och de blir sjuka, skadade eller arbetslösa.

Vår politik ger Sverige en ny färdriktning.

Läs hela budgeten som pdf!