Inlägg den 23 maj 2010

sön
23
maj
2010
söndag, 23 maj, 2010 | Skriven av:

Nu är det skönt. Våren börjar övergå i sommar. Hela dagen var varm och skön. Vi ligger långt efter. Vi borde och vi borde …
Listan kan göras lång men det löser inga problem.
Det är bara att kavla upp ärmarna och göra så gott man kan.
I dag var en bra dag. Vi hann med mycket på kolonin. Nu är det bara att vänta på att fröna ska gro.
Vi har fått en valnötsplanta av en god vän som vi nu har planterat. Det lär ta lite tid innan vi får några valnötter och innan dess finns det många faror som måste undvikas. Det kan vara små mördarsniglar som mumsar sig mätta på det späda skottet men det kan även gälla människor som trampar runt i rabatterna och därmed krossar valnötens drömmar om att bli ett stort och ståtligt träd.

Hittills har det inte synts så många mördarsniglar men de kommer säkert. De ligger väl och väntar på värmen. Myror är det däremot ganska så gott om . Helt plötsligt var det myrinvasion i köket. Varifrån de kom vet vi inte. Så det var bara att försöka ha rent på köksbänken, inga matrester och framförallt inget sött som torkat frukt. Detta verkar ha hjälpt i alla fall syns enbart några enstaka myrindivider.
Utomhus får de gärna vara. Vi har en oreganoplanta som reser sig mer och mer pga av att en myrorna har byggt ett bo mitt i plantan. Myrboet blir större och större och nu är det en liten kulle. Oreganon verkar inte må dåligt av detta. Oregano vill ju inte ha det för blött och blött blir det inte i myrboet. Det ser lite kul ut i alla fall.

I år får vi inte så många pelagonier, de flesta dog under den kalla vintern. Men några är det liv i så generna går vidare. Det är ganska fantastiskt att det finns liv i en synbart helt förtorkad och död gren.
Naturen är fantastisk och värd att värna om.

När man tänker på BP:s agerande i oljeutvinningen utanför USA:s kust blir man ledsen och rädd. Tyvärr är det inte bara BP som gör saker som man inte borde. Det finns många exempel på oljeutvinning som förstört stora landområden i Afrika.
Så blir det lätt när pengar styr och är det överordnade.
Göran Skytte skriver på SvD:s hemisda att “Wetterstrand är ingen Kamprad“. Han försöker göra en stor grej av att Maria Wetterstrand inte vet vad hon talar om när hon pratar entreprenörskap. Han tror inte på kraften inom människan att vilja göra något utan att det är mer pengar som är målet. Visst har pengar en stor påverkanskraft men det vore inte så dumt att uppmuntra alla de som vill göra det de tycker är roligt och intressant utan att därför bli miljonärer. Det finns något inom oss alla som vi vill göra och det vore dumt att inte använda oss av den kraften.
Skyttes inlägg är ett av många som skrivs för att smutskasta miljöpartiet istället för att bemöta den gröna politikens innehåll.
Man kan undra varför?

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar