Inlägg den 25 maj 2010

tis
25
maj
2010
tisdag, 25 maj, 2010 | Skriven av:

Är på Brand 2010 som i år har tema “Jämställdhet”. Dagen avslutades med ett besök på Islamic Center. Jag har hört och läst mycket om det men har aldrig varit där. Islamic Center drabbades av en brand för några år sedan och nu är det mesta uppbyggt igen. Just nu håller man på med att göra det sista på inredningen i själva moskén. Islamic Center är en samlingsplats för människor från ett hundratal länder och därigenom med många olika hemspråk.

Dagen avslutades i en annan “helgedom” nämligen Caroli kyrka. Caroli kyrka är inte längre en kyrka.

Svenska kyrkan i Malmö överlåter Caroli kyrka till fastighetsbolag
I samband med att Carolikvarteren utvecklas kommer Svenska kyrkan i Malmö att överlåta Caroli kyrkoplan med kyrkobyggnaden (fastigheten Malmö Innerstaden 1:152) till Profi Fastigheter. Själva församlingen upphörde 1949 och sedan år 2000 har byggnaden varit uthyrd till Musikhögskolan i Malmö.

Det var nog längesedan kyrkan var så välfylld. Lunds Studentsångare gjorde ett bra uppträdande och så blev lite mat och dryck.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
tis
25
maj
2010
tisdag, 25 maj, 2010 | Skriven av:

I dag blev det lite extra tid på kolonin innan det var dags för en telefonintervju. Statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs Universitet gör en undersökning på uppdrag av Naturvårdsverket om det finns målstridigheter i klimat- och miljömålsarbetet. Spännande att se vad undersökningen kommer fram till.
Enligt min mening finns det målstridigheter där ekonomiska mål oftast sätts högre än klimat- och miljömål. Att man jag kom i fråga beror på att jag är 2:e vice ordförande i kommunstyrelsens Miljö- och hälsoutskott.

Efter det blev det en liten stund på kolonin innan jag cyklade till Konserthuset där Brand 2010 äger rum.
Brand 2010 är en årlig konferens för räddningstjänster runt om i landet. Temat för konferensen är Mångfald, och konferensen har underrubriken Mångfald – hur svårt kan det va?

Just nu lyssnar jag till jämställdhets- och integrationsminister Nyamko Sabuni. Det är mer ett valtal än ett tal till “räddningstjänsten”. Hade varit kul med lite mer koppling till räddningstjänstens verksamhet.

Brand 2010 pågår i 3 dagar. Bra att konferensen äger rum på “hemmaplan”, men det blir lite mer stress. Är man bortrest släpper man det vardagliga, vilket är lite svårare om man är “hemma”.