Inlägg den 22 maj 2010

lör
22
maj
2010
lördag, 22 maj, 2010 | Skriven av:

Så var det dags för lite avloppsarbete. Vi har fått kommunalt avlopp fram till tomtgränsen och nu återstår inkopplingen på tomten. Avloppet ligger på minst 1 meters djup så det är lite att gräva. Lite extra bevärligt blir det eftersomvi måste gräva genom rabatter. Morgonen började med lite dimma så jag trodde inte det var så varmt ute när jag började gräva men efter en stund blev det helt klart att det behövdes kortbyxor. Svetten lackade och jorden kom överallt i skor, i håret …
Man är ju lite lat och vill inte gräva för brett och inte för djupt vilket gör det lite extra besvärligt att koppla in avloppsrören. När allt var grävt så gick det rätt så bra, det var bara att göra sig så smal som möjligt och koppla in rörbitarna. Själva inkopplingen till huset får vänta lite tills vi bestämt hur vi ska ha det.
I dag lagade jag kofta för första gången, givetvis vegan. Det blev riktigt gott. Tog ett recept ur en vedisk kokbok, “Vediska Läckerheter“.
Det var relativt väldigt enkelt. Jag hade inte alla kryddor som det “skulle” vara men man får improvisera lite så går det ändå. Det skulle vara zucchini-kofta men jag tog aubergine och blomkål i stället för zucchini. Jag rev aubergine och blomkål fint och blandade i kikärtsmjöl och så lite kryddor. Till detta skulle det vara en tomatsås. Nu finns det en hel del grönt att hämta ute i trädgården vilket gör matlagningen så mycket roligare och så smakar det så mycket bättre.
Nu doftar det också så härligt. Det är inte bara liljekonvaljer utan en hel del andra väldoftande örter. Fågellivet är i full fart så just nu är det riktigt skönt. Riktigt ljuvligt att börja dagen med en kopp grön te tidigt på morgonen och se solen stiga upp och börja sitt värmande och samtidigt lyssna på fåglar och humlor …
Detta är livet …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar