Inlägg den 19 maj 2010

ons
19
maj
2010
onsdag, 19 maj, 2010 | Skriven av:

Kanske är det inte så men helt plötsligt så kom sommarvärmen från ingenstans. Jag blev övertalad av min sambo att ta en tunnare jacka i dag morse. Jag tyckte nog att en lite varmare jacka skulle behövas. Men vad fel jag hade.
Men ibland är det skönt att ha fel.

I år har det varit ett bra år för tulpaner. De har växt och blivit väldigt stora och de har dessutom stått ståtliga i trädgården under lång tid. Vissa har dock blommat färdigt för den här säsongen.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
ons
19
maj
2010
onsdag, 19 maj, 2010 | Skriven av:

DN skriver Allianspartierna skjuter på kärnkraftsbeslut

Allianspartierna ändrar och skjuter upp sin kärnkraftspolitik. Det har de borgerliga ledamöterna i riksdagens näringsutskott enats om. Riksdagsmannen och kärnkraftsmotståndaren Sven Bergström (c) välkomnar beslutet. – Det här gör att jag kan rösta ja till ny kärnkraft, säger Sven Bergström till DN.se.

Riksdagens näringsutskott kommer att föreslå att dagens förbud mot att bygga nya reaktorer tas bort först 1 januari 2011 och inte i augusti, före valet, som det först var tänkt.

Alliansen gör ofta ett stort nummer av att de rödgröna inte är överens. Beslutet att skjuta på beslutet visar tydligt att det råder stor oenighet inom alliansen i en mycket stor fråga. En fråga om hur man ska kunna energiförsörja Sverige.

Att centern är glad kan man förstå. De vill ju kunna stå för sin gamla linje i kärnkraftsfrågan för att inte förlora röster så att 4-procents kommer inom räckhåll.

Centerpartiets s.k. kärnkraftsmotståndare är ingen motståndare i ordets rätta bemärkelse eftersom han i samma veva säger “Det här gör att man kan rösta ja till ny kärnkraft.”

Är det detta som kännetecknar en centerpartistisk motståndsman?