torsdag 20 maj 2010 | Skriven av:

Nya MiljöAktuellt skriver : Så agerar McDonalds på CSR-skandalen

Efter Dokument Inifråns avslöjande reportage om ungdomar som regelbundet tvingas arbeta gratis på McDonalds arbetar företaget febrilt med att återställa gästernas och de anställdas förtroende.

Raymond Mankowitz är kommunikationsdirektör på McDonalds och rankad som Sverigefemma i socialt ansvar av tidningen CSR i praktiken. När SVT:s Dokument Inifrån i helgen avslöjade att ungdomar regelbundet tvingades arbeta gratis på McDonalds restauranger gjorde sig Raymond Mankowitz emellertid oanträffbar – i varje fall för Miljöaktuellt som försökt nå honom sedan i måndags morse. Istället får vi svar på våra frågor av Frida Berg, som är inhyrd av pr-firman Hill&Knowlton.

Det är verkligen tråkigt att detta händer i Sverige. I går var jag på en CSR konferens och pratades det mycket om vad som händer i andra länder. Dokument Inifråns reportage visar att det behövs även en del förbättringar i Sverige.
Extra illa är det att man utnyttjar ungdomar på detta vis.
Att det varit tufft att jobba på McDonalds har man ju hört men att det skulle vara så här är ju inget annat än en skandal.

Tidigare har det rapporterats om hur man använde skumma städfirmor.

Skönt att man är vegan och inte behöver besöka och gynna denna kedja.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>