Inlägg under kategori » jympa «

ons
5
jan
2011
onsdag, 05 januari, 2011 | Skriven av:

Nu har den sista storhelgen för den här gången startat. Det är inte dumt med lite mer sammanhängande ledighet. Helt ledigt har det dock inte varit men det har inte varit några möten så jag har kunnat fixat det mesta hemifrån.

Nästa vecka drar politiken och mötena igång på allvar. Det blir mina första ordförandeberedningar i Kulturnämnden och Vårdproduktionsberedningen. Dessutom blir det en heldag i Kristianstad med information till nya regionfullmäktigeledamöter.

I dag blev det ett medeljympapass på Friskishuset. Skönt att röra på sig och få igång blodpumpen ordentligt. Promenaden till jympan blev lite besvärligare än den varit de senaste veckorna eftersom vintervädret nu är som en vanlig Skåne vinter. Dvs slask och blask. Det har varit jätte fint väder och det har inte saltats på ett tag men nu är det som det brukar. Det plogas visseerligen på en del gångbanor men man lämnar några centimeter snö och sedan sandas och saltas det. Resultatet blir slask och blask.

Det ska bli spännande och se hur Skånetrafiken ska klara sig i nästa vecka. Det blir en del resor och det vore ju trist att spendera dessa väntandes på stationer och tåg. Det borde gå bra om det nu inte blir nya snöstormar, men det är flera dagar till dess så det är inget att oroa sig för just nu. Nu är det helg …

tor
15
jul
2010
torsdag, 15 juli, 2010 | Skriven av:

Man blir aldrig nöjd. Hela dagen har varit varm på gränsen till för varm. Lite jobb blev det i trädgården innan solen blev för varm och när den var på väg ner.
I dag var vi på utomhusjympa på Ribban. Det blev även ett dopp i dag efter jympan. I dag var det betydligt mindre folk på stranden.

När vi kom hem var alla katterna och välkomnade oss. Efter utfodring blev det en massa bus. De är överallt och klarar hittills av att inte riva ner något. När de går på fönsterbrädorna på verandan är det bra nära en “rivning” …

Kattluckan har blivit en succe. Alla utom kattmamman använder den.

De verkar nu ha installerat sig på verandan för nattvilan. Alla utom kattmamman. Möjligen smyger hon in efter att vi somnat.

Sixten fick en räcka idag. Innan han fick smak på den var han inte speciellt intresserad men efter första tuggan blev det annat ljud i tjällan. Mat är en bra väg till kattens hjärta. Tänkte utnyttja det i morgon för att få dem lite mer socialiserade. När de äter kan vi klappa alla. Kattmamman till och med buffar med huvudet om man håller upp en hand innan hon kastar sig över maten.

Så allt går i “rätt” riktning förutom min kattallergi. Jag känner mig rosslig i halsen och näsan rinner lite. Det känns inte hela tiden men nu har det varit två kvällar i rad som jag känt av den. I morgon kanske den är helt borta.
Vem vet …

Kategori: jympa, koloni  | Skriv en kommentar
sön
28
mar
2010
söndag, 28 mars, 2010 | Skriven av:

Nu är det bästa tiden. Det blir varmare, det blir ljusare och det blir grönare. I dag tappar vi en timme men den kommer ju igen och det blir längre kvällar.
Efter 2 dagar i Stockholm ska jag bara vara och inte gå på några möten. Det var stora skillnader mellan Stockholm och Lund. I Lund missade jag 16 graders värme och i Stockholm låg det stora snöfläckar kvar och stora isflak i vattnet.
Ska hinna med ett core-passFriskis & Svettis, det är precis vad jag behöver.

Nu närmar sig kolonilivet. Nästa helg är det påsk och då startar kolonisäsongen. Det är mycket som ska göras nu i början. Förhoppningsvis har värmen kommit för att stanna så att fröna börjar gro. Under vintern har det lagts in nya avloppsrör på hela koloniområdet. Nu återstår att gräva på vår tomt så vi kan koppla in avloppet till kolonistugan. Så det lär väl bli en del grävande.

Nästa vecka är kort men det kommer ändå att vara en del att göra. Bl a ska jag vara med på Mp Båstads årsmöte och sedan blir det bildandemöte av Mp Klippan. Sedan blir det en skön lugn helg.

sön
29
nov
2009
söndag, 29 november, 2009 | Skriven av:

Så har jag äntligen kommit igång igen med lite fysisk aktivitet. Har köpt ett jympa/gym/spinning kort på Friskis & Svettis. I dag blec det ett core pass. Det är inte lätt att hitta jympapass eftersom de flesta är på kvällstid och då har jag oftast något politiskt möte. Då är det lite lättare att hitta tid till ett gympass eftersom Friskishuset är oftats öppet mellan 7-21. Vilket gör det svårt att inte ha tid.
Min sambo och jag brukar cykla till Friskishuset, där vi tränar, vilket ger lite extra träning. Jag får extra energi av träningen och man blir dessutom lite nöjdare med livet. Dessutom smakar maten bättre efter ett räningspass.

Resa till SpillepengenSkönt att ta det lugnt nu efter jympapasset och förbereda sig för kommande vecka. I morgon blir det bl.a. lite praktiska övningar för att släcka bränder och att ge första hjälpen. Det är Räddningstjänsten Syds direktion som ska övas. Platsen är Spillepengsgatan i Malmö. Till denna plast är det inte helt lätt att ta sig till om man ska åka kollektivt. Använder man Skånetrafikens reseplanerare så hittar man ingen bra resa.

Reseplaneraren föreslår en resa från Lund C – Malmö C sedan byte till buss från Malmö C till Hakegatan och sedan får man göra en promenad för att komma ända fram. Att åka till Malmö C och sedan tillbaka är en omväg men det värsta ändå förslaget till promenaden. Inga problem med att man måste promenera. Men det finns gränser. Skånetrafikens förslag är bara en rak linje mellan busshållplatsen och slutstationen. Ska man följa den föreslagna vägen måste man simma eller vada.

Försvarade Skånetrafikens reseplanerare senast i går när någon tyckte att den var den sämsta …

Det finns en hel del att förbättra bland annat kartor från och till hållplatser. Dessutom hade det varit bar att det fanns kartor med alla busslinjer med hållplatser utritade så att man kan hitta den optimala resan.

sön
30
aug
2009
söndag, 30 augusti, 2009 | Skriven av:

I dag var det en skön sensommardag. Temperaturen var som en sommardag i alla fall mitt på dagen. Det var skönt att sitta i trädgården och mysa.
I dag blev det ett jympapass med Friskis & Svettis på Parkmöllan. Normalt försöker vi träna på Heleneholm eftersom den anläggningen är mycket trevligare. Den har bättre golv och så är den fräschare mycket pga av att de har infört skozon. Skozon innebär att man måste ta av sig uteskorna innan man får gå in i anläggningen.
Det har blivit lite si och så med träningen hittills. Men nu ska det bli bättring.
Lunds höstschema börjar gälla den 31/8. Denna termin har man lite nya pass bl.a. ett trevligt pass kl. 7.00 på fredagar.
Det är svårt att kombinera jympa och kvällsmöten.

I nästa vecka blir det en massa möten. Bl a blir det ett extra Kultur- och fritidsnämndsmöte där alliansen vill ha hjälp med att skära ner verksamheten. Det ser inte bra ut. Ska läsa igenom förvaltningens förslag till besparingar i kväll.
Dessutom vet man inte när ordföranden ska avgå och vem som kommer därefter.

Lisa_aug2009 På förmiddagen på måndag träffas styrgruppen för att ta fram en handlingsplan för den kulturpolitiska strategin. På torsdag är det kommunstyrelse och då kommunstyrelsen uttala sig om förslaget. Kommunkontoret konstaterar att det inte finns några pengar avsatta i budgeten för att genomföra åtgärder som finns föreslagna i handlingsplanen och vill därmed att kultur- och fritid ska få tillbaka handlingsplanen för att omarbeta den efter de resurser som finns tilldelade.

Vilket betyder att allt arbete kan kastas i papperskorgen eftersom alliansens besparingsiver gör det inte ens möjligt att fortsätta med nuvarande verksamhet. Visserligen kan man ju förändra verksamheter men det kostar också pengar initialt.

Så det blir spännande och se vad ordföranden ska lägga upp mötet angående handlingsplanen?

Det är väldigt allvarligt med alliansens neddragningar speciellt som dessa görs i samma andetag som Lunds kommun vill bli Kulturhuvudstad.
Hur ska man förklara detta för skattebetalarna?

Nu är det bara lite mer än en vecka innan vi vet vem av Umeå och Lund som blir kulturhuvudstad 2014. Vad ska hända om Lund “vinner”?
Kommer det att bli något för alla Lundabor?
Kommer det att främja kulturen?

Eller kommer det bara bli ett kommersiellt jippo?

tor
6
aug
2009
torsdag, 06 augusti, 2009 | Skriven av:

I dag var det sista utejympan på Ribban. Tydligen är det även sista utejympan för 2009 vilket är trisst. Tidigare var utejympan först på Tallriken i Pildammsparken och sedan på Ribban och sedan avslutades jympan på Tallriken.

Känns lite trisst att behöva jympa inomhus nu när det är så varmt och skönt. Får kanske börja springa till lite i stället tills vädret blir blött och kallt, då kan man krypa inomhus och jympa.

Kategori: jympa  | Skriv en kommentar
tor
6
aug
2009
torsdag, 06 augusti, 2009 | Skriven av:

I dag är det sista utejympan för i år på Ribban. Missade i måndags så i kväll måste det bli jympa. det ger en extra kick att jympa utomhus speciellt när solen skiner. Men det är OK även när regnet öser ner det ger en extra kick. Gäller bara att bli uppvärmd och att ha torrt ombyte efteråt så att man inte börjar frysa.

Nu är det invasion av blomflugor. De kommer i svärmar lite häftigt att se. Vad jag vet gör de ingen skada, de stör i alla fall inte mig. Vi har ganska många kungsljus och kring dessa svärmar de extra mycket.

I nästa vecka är det kommunstyrelse. Fick två lappar i brevlådan idag som förvandlades till två tjocka vita kuvert. Det är nästan 40 ärenden som ska gås igenom. Så det får nog bli lite helgläsning.

Hade varit skönt med några extra veckors ledighet. Det känns alldeles för tidigt att börja med politiken nu. Men man har väl inget val antar jag …

Kungsljus_aug2009

Kategori: jympa  | Skriv en kommentar
tis
28
okt
2008
tisdag, 28 oktober, 2008 | Skriven av:

Ibland rinner tiden bara iväg. I dag var en sådan dag.
Jag skulle lämna in vår dator på service. Vilket inte är något problem. Det är bara att gå till affären och lämna datorn.

Men så var det där med att vara utan dator. Det finns system där man gör backup på en extern server. Då hade det inte varit något problem alls men jag är lite tveksam till att lägga mina filer på en extern server.

Så istället spenderade jag tid till att föra över det som jag trodde skulle komma till användning under datorns bortvaro.
Hur länge som det tar innan vi får tillbaka datorn kan man aldrig veta.

Hann med ett pass med Friskis & Svettis. Har varit borta från Lund så mycket de senaste veckorna så träningen har tyvärr kommer i andra hand. Förhoppningsvis ska det åter bli tid till träning även om många kvällar är upptagna med möten.

Kategori: IT, jympa  | Skriv en kommentar
tis
23
sep
2008
tisdag, 23 september, 2008 | Skriven av:

Kategori: jympa  | Skriv en kommentar
tor
31
jul
2008
torsdag, 31 juli, 2008 | Skriven av:

Nu är det verkligen sommar. I dag blev som vanligt utejympa på Ribban med efterföljande bad. Enligt anslag skulle det varit omkring 22 grader. Det var i alla fall varmt och skönt. Märkligt nog är det inte så mycket folk som badar. Visserligen badar vi först vid 20-tiden, men ändå.
Det är verkligen en stor tillgång med ett bad så centralt.
Nu är det som sagt varmt lite för varmt för att vara ute i solen mitt på dagen. Nu är det skugga som gäller.

Kvällarna börjar bli riktigt varma och sköna. Tyvärr är det dock massor med mygg. Märkligt eftersom det varit så torrt.

Det är torrt i marken så det går åt några kannor vatten. Det är bra kvällsmotion. Det mesta växer nu ganska så bra förutom alla kålplantor som är desarmerade pga av kålmaskarna. Pumporna växer bra trots snigelangrepp. Även små sniglar försöker ge sig på de nu relativt stora och hårda pumporna. Som tur är blir det bara “skrapsår”.

mån
28
apr
2008
måndag, 28 april, 2008 | Skriven av:

Pust!
Skönt att duscha efter ett jympapass. Redo för dagens andra utmaningar.
Tydligen har man nu forskat och kommit fram till att man inte behöver stretcha efter träningen. Jympaledaren sa att det skulle vara en artikel i nästa “Friskis Pressen” som är F&S medlemstidning. har ännu inte läst artikeln.
Egna erfarenheter är att stretching hjälper och gör att man blir mindre stel och får mindre träningsvärk. Kanske är det bara inbillning ???
Man kom i alla fall inte fram till att det skulle vara någon nackdel. Vi får väl se hur de nya passen nästa termin kommer att se ut.
Nu är det i alla fall dags för lunch.