Inlägg den 17 juli 2008

tor
17
jul
2008
torsdag, 17 juli, 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Kameror sparade nästan en miljon”

“Sedan Staffanstorpshus satte upp övervakningskameror på sina fastigheter har företagets kostnader för skadegörelse minskat drastiskt.”

Det låter ju jättebra. Men …

“Men kamerorna löser inte problemen med skadegörare, menar Christer Bagan. När kameror började övervaka Mellanvångens skola kom bekymren till förskoleavdelningen istället.

– Områden som är övervakade slipper skadegörelse men då förflyttas problemen någon annanstans och snart lär det behövas kameror i hela byn, säger han.”

Så visst kan kameror vara bra men de löser inte problemen. Det behövs andra åtgärder också. Det är ju inte så konstigt att skadegörelsen flyttar från kameraövervakade områden till andra.

Frågan som man måste ställa sig är varför sker skadegörelsen?

Det finns samband mellan skadegörelse och avsaknad av ungdomsaktiviteter. Bra ungdomsverksamhet minskar skadegörelsen.

Träffar: 7

tor
17
jul
2008
torsdag, 17 juli, 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Snygg personal inte mer lönsamt”

“Att ha snygga anställda ger inte mer klirr i kassan till företagen, enligt en ny studie från Karlstads universitet. Ändå bryr sig arbetsgivarna mycket om utseendet på sin personal.

Framför allt i hotell- och restaurangbranschen har arbetsgivarna höga utseendekrav på sina anställda.
– Allt fler blir välutbildade och utseendet, estetisk kompetens, blir då viktigare, säger Henrietta Huzell, doktor i arbetsvetenskap vid Karlstad universitet och medförfattare till studien.

Men viktigast för företagen är inte att personalen är snygg utan att den är sund och frisk – vilket inte har med utseendeideal att göra.”

Hur definierar man “snygg”?
Är det då man uppfyller idealbilden som skapas av mode och media?
Ska alla se lika dana ut?

Det är inte konstigt att man mår dåligt. Det räcker inte att utbilda sig och kunna något. Man måste också förändra sitt utseende efter rådande “idealbild” för att få jobb. Det är ju inte riktigt klokt.

Skönt att det visar sig att “snygga” anställa inte ger mer klirr i kassan.

Träffar: 9