torsdag 17 juli 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Snygg personal inte mer lönsamt”

“Att ha snygga anställda ger inte mer klirr i kassan till företagen, enligt en ny studie från Karlstads universitet. Ändå bryr sig arbetsgivarna mycket om utseendet på sin personal.

Framför allt i hotell- och restaurangbranschen har arbetsgivarna höga utseendekrav på sina anställda.
– Allt fler blir välutbildade och utseendet, estetisk kompetens, blir då viktigare, säger Henrietta Huzell, doktor i arbetsvetenskap vid Karlstad universitet och medförfattare till studien.

Men viktigast för företagen är inte att personalen är snygg utan att den är sund och frisk – vilket inte har med utseendeideal att göra.”

Hur definierar man “snygg”?
Är det då man uppfyller idealbilden som skapas av mode och media?
Ska alla se lika dana ut?

Det är inte konstigt att man mår dåligt. Det räcker inte att utbilda sig och kunna något. Man måste också förändra sitt utseende efter rådande “idealbild” för att få jobb. Det är ju inte riktigt klokt.

Skönt att det visar sig att “snygga” anställa inte ger mer klirr i kassan.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>