Inlägg den 12 juni 2010

lör
12
jun
2010
lördag, 12 juni, 2010 | Skriven av:

Vi har fått en hyresgäst under vår altan. Det är en katthona med minst 3 ungar. De är väldigt skygga och idag har inte ungarna synts till. Kattmamman kommer när hon är hungrig. Hon är väldigt försiktig och rädd. Hon skuttar till om man gör hastiga rörelser. Hon har dock inga problem med att buffa sig emot händerna och låter sig klias bara hon får mat. Hon har minst fyra fästingar varav en är minst 8 mm stor.
Förr förra natten var det fullt kalabalik utanför sovrumsfönstret. Det var långa utdragna jamningar. Vi trodde att det hänt något med kattungarna så jag gick ut för att se vad som hänt. Då jag kom ut rasslade det till i buskarna och ett antal katter flydde ut i mörkret. Sedan dess har det varit tyst.

Lite konstigt att ungarna inte syns till. De är så stora att de äter vanlig kattmat så de borde kunna ta sig ut från ”boningen” under vår veranda. Det verkar nästan som om kattmamman har flyttat ungarna eftersom de inte har synts till alls i dag. Svårt att veta. Kanske kommer ungarna fram i morgon.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
lör
12
jun
2010
lördag, 12 juni, 2010 | Skriven av:

I dag hade Mp Skåne och Mp Lund ett arrangemang ihop där vi lät Lundaborna få sina cyklar ”justerade” och under tiden kunde man med pedalkraft göra sin egen smoothie med ekologiska ingredienser från Mossagården. Vi hade även en tävling där man kunde vinna ett Sommarkort hos Skånetrafiken.

Det blev riktigt bra. Det blev lite köer till cykelreparatören så det många tillfällen till att prata politik. Det var många som uppskattade arrangemanget. Många blev riktigt energiska att cykla på smoothiecykeln

Det blev riktigt roliga diskussioner där många försvarade miljöpartiets politik så det var bara att hålla med och understödja argumentationen. Lund är verkligen en cykelstad men den kan bli bättre. Det borde vara lättare och säkrare att parkera sin cykel vid kollektivtrafikcentra. Det borde också vara lättare att ta med cykeln på tåg och buss. Kombinationen cykel och kollektivtrafik är oslagbar.

Vi hade dessutom tur med vädret. Det blev bara ett skyfall som inte varade i mer än 10 minuter.

Frågan är när ska vi göra om detta?

Kategori: valet2010  | En kommentar