söndag 10 januari 2010 | Skriven av:

SDS skriver : Hela vargflocken avlivades igår

Skånes djurpark utanför Höör har avlivat hela vargflocken, sedan flera vargar lyckats ta sig ut ur hägnet i går.

Först avlivades två hannar som rymt. När alfatiken lyckades ta sig ut uppstod oro bland de övriga vargarna och då fattades beslut att avliva samtliga.
– Det är en fruktansvärd sorg. Det är inte lätt att bygga upp en varggrupp. Det tar flera år. Men jag anser att vi har gjort helt rätt, säger Johan Lindström, djurförman på Skånes djurpark till TT.

Vargen har nu varit på tapeten sedan vargjakten, läs vargslakten, började. Nu har vargen även blivit en första side nyhet i Skåne. Alla vargar i Skånes djurpark är avlivade!

Det är svårt att veta om ansvariga på Skånes djurpark har agerat korrekt eller inte. Helt klart visar detta att vilda djur som vargar inte hör hemma instängda i djurparker. Naturen är hård och grym och bygger på naturligt urval, där den starke överlever.

För att naturen ska fungera kan man inte tränga ihop djuren i små parker och sedan tro att människan kan fixa till så att det blir bra för djuren. Vargar rör sig över stora områden och har ett starkt flockbeteende. Detta är omöjligt att möjliggöra i en djurpark speciellt i ett trångbott Skåne.

Jag lider med djuren när man ser bilder från djurparker, speciellt vargar. Djur har rättigheter, så även vargen.

Möjligen kan jag tänka mig att man har stora reservat, på platser som är naturliga för djuren som ska vistas där. Då ska det vara för att dessa djurarter är utrotningshotade inte för att visa upp dessa för männiksor.

Annars får vi väl skapa människorparker där vi låter människor som talar utrotningshotade dialekter och som har ett levnadssätt som ingen tar efter. Annars så dör ju detta ut …

SkD – Hela flocken sköts, DN – Djurpark avlivade hela vargflocken

Träffar: 0

Kategori: djurrätt, ekologi
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
 1. Stina skriver:

  Hej!

  Det kommer att hållas en manifestation mot vargjakten nu på söndag, den 17:e januari klockan 14:00 vid mynttorget, Gamla Stan i Stockholm. Ju fler vi är desto bättre, så även om DU inte kan komma så hjälp gärna till att sprida budskapet och uppmana även dom att i sin tur bjuda in fler.

  Ni som är med i FaceBook kan använda er av linken nedan för mer information. http://www.facebook.com/event.php?eid=263619581162&ref=mf#/event.php?eid=243959427594&index=1

  Har ni frågor så maila till vargmanifest@gmail.com.

  Tack för er hjälp!

 2. Felicia skriver:

  Det är synd att en hel varg grupp ska behöva avlivas. Istället för att avliva dom kunde dom ha släppt ut dom. Vargar ska inte leva i fångenskap! Inget djur ska behöva göra det! Djurparker finns bara för att människan vill titta på tama djur.
  Att titte på vilda djur i skogen där dom kan springa hur långt som helst är mycket coolare och roligare än att se djur inhägnade där dom bara kan springa tills en stenmur hindrar dom.

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>