söndag 22 maj 2011 | Skriven av:

I dagens DN kunde man på sidan 2 läsa positiva ord om Miljöpartiet.

Men också de forna samarbetspartierna har skäl att frukta sin gamla gröna partner. Medan Vänsterpartiet efter samarbetet hemfallit åt öststatsmurrig reglerings iver och nostalgisk överbudspolitik går MP på kongressen åt andra hållet. Den som tröttnat på populism tycks i dag ha mer att hämta hos de gröna.

Tonen gentemot Miljöpartiet har ändrats avsevärt och det är ju trevligt. Givetvis ska media objektivt granska och skriva ”sanningen”, om det nu finns någon sådan men man kan undra varför det är så politiskt intressant att skriva om taxi resor som några få miljöpartister gör. Dessutom är det inte taxiresor i någon större omfattning.

På samma sida som ledaren kan man också läsa en liten text om taxiresor och gröna kongressdeltagare. Det är sant att de flesta miljöpartister åker tåg till kongressen. Till och med kongressdeltagarna från Gotland åker färja och tåg, inte flyg. När jag kom med tåget i torsdags tillsammans med många gröna så såg jag inga horder av taxibilar som miljöpartisterna hoppade in i. Däremot såg jag strömmar av gröna i ett ganska folktomt Karlstad på väg till hotellen i centrum. Kongressanläggningen, CCC, ligger centralt. Jag är säker på att alla miljöpartister som kan gå med egen maskin gick mellan hotell och kongressanläggningen. Det fanns dock miljöpartister med funktionshinder och en del tog kanske taxi och det är ju inget konstigt med det.

När kongressen var slut såg jag heller inga taxiköer utanför kongresscentret. Däremot var det strida strömmar av miljöpartister, bärandes på väskor, som gick mot järnvägsstationen.

Hanne skriver

”Hur kommer det sig att alla miljöpartister åker tåg hit och sedan bara kliver in i första bästa dieseltaxi?”

Jag undra hur Hanne Kjöller kom fram till denna lilla textsnutten? Hur representativ är taxichauffören som kan uttala sig om vad miljöpartister gör och huruvida de samåker eller inte? Finns det bara en taxichaufför i Karlstad, som har full koll på läget och som kan avgöra hur en miljöpartist ser ut och om de samåker eller inte??

Undrar om Hanne känner sig nöjd över den lilla textsnutten? Är detta ett resultat av grävande journalistik?
Eller fanns det kanske ett annat syfte med artikeln ???

Kategori: media, Miljöpartiet
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. Jonas skriver:

    Jag håller inte helt med om din politiska synpunkt, men argumenten som de du citerar ställer är ju helt absurda.

  2. Gold Casin skriver:

    jag håller med dinna politiska synpunkter! Jag tycker att de stämmer totalt! Bra skrivet! 🙂

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>