tisdag 15 juli 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Gamla fp-ledare begär FRA-reträtt”
DN:s debattsida skriver tre före detta folkpartiledare och fyra riksdagsledamöter en uppmaning till regeringen att lyssna till kritiken mot FRA-lagen. De menar att bland annat att lagen strider mot grundläggande liberala värderingar.

“De sju skriver i en debattartikel i Dagens Nyheter att lagen strider mot grundläggande liberala värderingar, att regeringen bör lyssna på den folkliga kritiken och ”öppna för en ny och förutsättningslös diskussion”.

” Fler och fler visar nu på argument som borde kunna påverka alliansregeringen. Alliansen kommer troligen inte att göra något nu men till hösten kanske man kan hoppas på en justering.

Visserligen hade det varit bäst att stoppa nu. Men FRA har väl redan investerat i tekniken så rent ekonomiskt spelar det kanske inte någon roll.

Viktigast är att FRA-lagen skrotas och att resurserna i stället läggs på “riktiga hot”. I dagens samhälle finns många hot men man kan inte bara överlyssna alla bara för att det finns några som behöver avlyssnas.

Det finns många “hot” som inte är terror hot men som kan bli. Det är utanförskapet som fanns med (s) vid makten men som nu har blivit än värre.
Ambulans och räddningstjänst kan inte göra sitt jobb utan polisskydd. Antalet skjutvapen har ökat. Mängden droger har ökat. Samtidigt sparas det i skolor och i äldreomsorgen. Allianspolitiker säljer ut för att minska kostnaden. Lösningen på att minska kostnaden är mindre personal och snabbare arbetstempo. I längden kommer det att öka utslagningen.

Träffar: 10

Kategori: demokrati, IT, säkerhet
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
 1. Anonymous skriver:

  Först var det Fra mot terrorn.
  Sen var det Extremister.
  Sedan var det It säkerheten.
  Sen blev det brott.
  Sedan blev det Ryssland.
  Och sen blev det Israel.
  Nu är det Iran.

  Osv Osv Osv listan rullar på.

  Lustigt när man säger att Fra ska användas mot Extremister.

  ´Sedan får man höra från personer som Tolgfors att alla Fra motståndare är vänster extremister.

  Att man avlyssnar youtube säger en hel del.

  Tydligen så sitter spionerna och terroristerna och surfar youtube.

  Hmm därutöver byta information med USA.

  Vem vet fadji kanske inte hade helt fel iallafall.

  Se Laddfältet.

  http://kanal5.se/web/guest/webbtv/k5videoplayer/single/23902/none/

  Lissabonföredraget röstas bakom folkets rygg dessutom bara för att politikerna inte var nöjda med våra nej röster vid förra omrösningen.

  Hmm att Eu vill anta lagar som förbjuder strejker och avrättar folk som uppvigglar inför demonstrationer mm känns inte heller direkt stärkande.

  Lägg märke till retoriken som förs nu.

  Fra ja sidan försöker nu binda ihop ordet kabelspaning med signalspaning för att rättfärdiga och få spionera i allas liv och få utöka sin Fra agenda.

  Jävligt lömskt gjort..

  Man har nog nästan tagit fram alla tricks i säcken i vad gäller Fra och folket genomskådar detta då det varit för mycket missledar manövrar.

  Hade dom backat från början eller lyssnat på folket så hade dom inte behövt förlora förtroendet.

  Säger nog en hel del om vad man prioriterar.

  folkets förtroende eller kontrol?

  Bara för att det finns en liten minoritet skara med ja sägare bland politikerna innebär inte att man ska tolerera ens statskick omvandlas till ett nazi styre.

  Vad ska man förvänta sig av ett samhälle där politikerna springer på sexklubbar.

  Kristna som risker?

  Jo alla Goyim är nog säkerhetsrisker i deras ögon.

  Rätt lustigt jo varför inte, alla som kan komma i kontakt med sanningen om makteliten är en risk för deras blodtörstiga planer och bedriva rovdrift & profit på människor.

  Vad jag reagerar på är att Säpo vill spionera på muslimska barn redan från dagis uppåt.

  Sedan införa betyg för småbarnen ochså.

  Soemthing smells wery wery fishy here.

  Hitler Judgend?

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>